XIII Nit d’Escola Valenciana

Alginet

El 21 de novembre tindrà lloc la XIIIa Nit d’Escola Valenciana a la Ribera, concretament, els Salons San Patricio del municipi d’Alginet seran el centre d’una de les activitats més emblemàtiques de l’entitat cívica que premia, d’una banda, la tasca de persones i col·lectius que treballen per assolir la normalització lingüística i, d’altra banda, és el context en el qual es presenta la imatge de les Trobades.

Enguany, la Federació d’Associacions per la Llengua celebra el 21 de novembre a Alginet la XIIIa edició de la Nit d’Escola Valenciana sota el títol “de la Nit al dia”. En aquest marc l’entitat atorga tres guardons de diferent naturalesa per reconéixer el treball de personalitats i associacions que dia rere dia contribueixen a la millora de la salut de la llengua i fomenten l’ús social del valencià en tots els àmbits. Així, Escola Valenciana premia amb els guardons “Intentant la llibertat”, dissenyats per l’escultor Andreu Alfaro, la Trajectòria Individual, un reconeixement a persones que treballen pel valencià en l’àmbit educatiu; l’Ús Social del Valencià, el guardó dedicat a col·lectius que basteixen la conservació i difusió de la nostra llengua, i el Guardó Extraordinari, que s’atorga a institucions o personalitats valencianes amb un estret vincle amb la nostra cultura.

El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, convida a assistir a aquest acte que «posa en valor les xicotetes grans accions cíviques i socials que es desenvolupen al país» i ha remarcat que «suposen una clara contribució a l’enriquiment de la nostra llengua i a la nostra identitat com a poble.»

En un altre ordre de coses, la XIIIa Nit d’Escola Valenciana és el marc en el qual es revela la imatge de les 19 Trobades d’Escoles en Valencià que es desenvolupen al llarg i ample del país i el lema que les agermana.

La vetllada serà amenitzada pel comediant valencià Eugeni Alemany, que serà l’encarregat de conduir l’acte, i pel músic Dani Miquel acompanyat pels Ma·Me·Mi·Mo·Músics.

Amb el suport de: