La XXII Jornada de Sociolingüística analitza els reptes de la normalització al País Valencià

  • L’Homologació dels títols, l’exempció a l’ensenyament per a certs territoris i l’exigència de competència lingüística als professionals són els tres aspectes que es tractaran
  • El Conseller d’Educació, Vicent Marzà, obrirà les sessions amb una conferència que analitzarà els reptes socials i polítics que es plantegen actualment a l’àmbit valencià entorn a la normalització lingüística
  • Educació certificarà la jornada als professorat assistent com a activitat formativa.
  • Inscripció: en línia a la web www.sociolinguistica.eu fins al 22 de març.  

Una nova Jornada de Sociolingüística se celebrarà al Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València els propers 24 i 25 de març, amb la participació d’un grup d’experts com a ponents. La llista està encapçalada pel mateix Conseller d’Educació, Vicent Marzà, que pronunciarà divendres la primera conferència entorn dels “Reptes socials i polítics de la normalització lingüística al País Valencià”.  L’objectiu de la jornada és debatre aspectes com l’homologació dels títols de coneixement de la llengua als diferents territoris, els efectes de l’exempció a l’ensenyament per a certes zones i el model d’exigència de competència lingüística als professionals. La novetat d’enguany és que la jornada ha sigut reconeguda com a activitat formativa per la Conselleria d’Educació. La inscripció s’ha de fer directament a la web de la jornada: www.sociolinguistica.eu fins al 22 de març.

El programa de dissabte començarà amb l’anàlisi del nou Decret de Plurilingüisme per Vicent Brotons, professor de la Universitat d’Alacant. Serà Ferran Puchades, secretari autonòmic de Justícia i Administració Pública qui parle de la nova Llei de la Funció Pública i la competència lingüística. La jornada es tancarà amb un debat sobre l’homologació dels títols de llengua en els territoris de llengua catalana que reunirà per primera vegada les persones responsables de la política lingüística del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears: Rubén Trenzano, Ester Franquesa i Marta Fuxà respectivament. El col·loqui permetrà conéixer respostes clares a les incògnites que encara es plantegen en este aspecte.

La Jornada de Sociolingüística se suma enguany al centenari del naixement del poeta alcoià Joan Valls i Jordà amb una lectura dramatitzada de poemes a càrrec de l’actriu Rosanna Espinós i una ruta guiada pels racons de la ciutat que van ser clau en la vida i l’obra de Valls, un dels millors poetes valencians del segle XX.

Esta cita per al debat de la realitat lingüística està organitzada per la Universitat Politècnica de València, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Ajuntament d’Alcoi, la Delegació d’Alacant de l’Institut d’Estudis Catalans, la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià i el Centre Ovidi Montllor.

Inscripció: En línia a la web www.sociolinguistica.eu fins al 22 de març. Preu: Estudiants 20 €, públic en general 25 € (Els estudiants que s’allotgen a l’Hostal Savoy tenen un descompte en el preu d’inscripció). El sopar de divendres i el dinar de dissabte estan inclosos per a tots.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: