L’IES Porçons representarà la Universitat Politècnica de València en la final absoluta de la Lliga de Debat a Elx

  • El jurat ha considerat Núria Margaix (Escola La Masia) com la millor oradora.

  • L’11, 12 i 13 d’abril se celebrarà la final de la competició a la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

  • La Lliga de Debat 2018 incrementa la participació: 55 alumnes més respecte de l’edició 2017. En total, 260 alumnes de 52 centres educatius del País Valencià han participat en les fases locals de la Lliga de Debat disputades a Alacant, Elx, València i Castelló.

50 alumnes dels centres educatius IES Font de San Lluís (València), IES Pere Boïl I i II(Manises), IES Maria Carbonell i Sánchez (Benetússer), Mare de Déu de l’Olivar (Alaquàs), Escola La Masia Cooperativa Valenciana (Museros), IES Núm. 4 (Tulell, Alzira), IES Porçons (Aielo de Malferit) han desenvolupat la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat al Paranimf de la Universitat Politècnica de Valencià, organitzada per Escola Valenciana, la Xarxa Vives i la Universitat Politècnica de València.

L’IES Porçons ha guanyat la final local de la Lliga de Debat de la Universitat Politècnica de València, per la qual cosa, serà el centre que representarà a aquesta universitat en la final absoluta, que se celebrarà els dies 11, 12 i 13 d’abril a la Universitat Miguel Hernández d’Elx. El tribunal ha aprofitat aquesta última fase de la Lliga a València per fer menció d’una jove, Núria Margaix, de l’Escola La Masia, que ha destacat per ser la millor oradora de la competició.

L’Escola Mare de Déu de l’Olivar i l’IES Porçons han sigut els dos equips que han superat les eliminatòries i s’han classificat per a la fase final. Qualitats com la capacitat de treballar en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en l’oratòria, l’originalitat del discurs, el bon domini del tema de debat, l’ordenació lògica de les idees, la recerca d’informació, l’adequació en cada intervenció o la correcció tant semàntica com formal, entre d’altres, han sigut les destreses que el jurat ha tingut en compte a l’hora de valorar els grups de debat i decidir que l’IES Porçons obtenia la millor puntuació.

En total, l’actual edició de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat ha comptat amb la participació de 260 alumnes procedents de 55 centres educatius adscrits a les cinc universitats públiques del País Valencià: la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat d’Alacant, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València. Es tracta d’un increment important: la Lliga de Debat 2018 ha comptat amb la participació de 55 alumnes més respecte de l’edició 2017.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: