El concert faller inaugura la XII edició de La Gira d’Escola Valenciana

  • Aquest concert engega l’agenda musical de La Gira 2018 d’Escola Valenciana, que es desenvoluparà pertot el País Valencià en el cor de les Trobades d’Escoles en Valencià.

  • La Gira, el Festival Itinerant de Música en València, es desenvoluparà pertot el País Valencià en el cor de les Trobades d’Escoles en Valencià.

El dissabte 10 de març, El Diluvi, Smoking Souls, Sva-ters, VaDeBo i Herba Negra han sigut els grups convidats a encetar l’agenda musical de La Gira 2018 d’Escola Valenciana en el tradicional Concert de Falles, que organitza Escola Valenciana i Reviscola des de 2009. Més de cinc hores de trobada musical en valencià que ha reunit centenars de persones al Jardí de Vivers de València.

El concert de Falles de La Gira d’Escola Valenciana arrriba enguany a la novena edició i Escola Valenciana ho ha celebrat fent vibrar vora 2.000 persones assedegades de música en valencià. La nit va vessar talent i contundència amb la presència dels grups capdavanters de l’escena musical valenciana.

Smoking Souls van compartir amb l’auditori el seu últim treball “Cendra i or” (Propaganda pel Fet, 2017) en el qual reviscolen la il·lusió i l’esperança que l’implacable foc havia reduït a cendres. Colps de realitat que sacsegen les consciències, sons de la Marina Alta que ens fan viatjar al nostre endins. Aquest tarannà enèrgic que van mostrar ja ens el van donar a conéixer amb els anteriors dics “Nòmades” i “L’espenta”.

El Diluvi exhibí sense pudor el seu còctel mediterrani de solvència, emoció i folk. Cúmbia, reggae, rumba, folk modern i música tradicional valenciana. El grup de l’Alcoià va captivar els assistents al Concert faller amb el seu darrer treball “Ànima” (Autoedició, 2017) un àlbum que despulla el nostre costat més humà i aprofundeix en la cara més noble de l’ésser: la humilitat.

Després de 20 anys sobre els escenaris, Sva-ters va oferir un dels últims concerts que coronen un bagatge artístic impecable. El ritme “sva” envaí un públic amb ganes de gaudir de la combinació explosiva de rock clàssic, ska, jazz, rumba, reggae i lletres carregades d’humor que, tot siga dit de pas, són els trets identitaris del veterà grup d’Alcàsser. L’última aposta musical d’Sva-ters és “Simis” (Mésdemil, 2016).

Herba Negra van interpretar una bona mostra de les cançons del seu EP El renàixer d’abril” (Mésdemil, 2016) i del maxi “Level Up” (Mésdemil, 2017) davant d’un públic àvid del rap més pur combinat amb lletres contundents, arrels, reivindicacions socials i efervescència de música negra. Aquesta formació presentà una proposta musical emocionant.

Passió i alegria. Els VaDeBo van presentar ‘La por’ (Maldito Records, 2018) el seu tercer treball d’estudi. La gran festa estava servida amb aquest grup format a la ciutat de València per músics provinents d’altres bandes. Fou tot un espectacle assistir al directe d’aquesta banda que barreja el rock, el reggae i el hip hop amb lletres de marcat caràcter social.

Escola Valenciana i Reviscola han comptat amb el suport de l’Ajuntament de València, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, la Diputació de València, el  Servei de Política Lingüística i de la Delegació per als Estudiants de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica de València.

XIIa edició de La Gira d’Escola Valenciana

El concert de Falles de la Gira va inaugurar l’agenda musical del festival itinerant de música en valencià d’Escola Valenciana, que recorre, any rere any, tot el País Valencià amb propostes musicals que ara com ara han convocat més de 170.000 assistents en els prop de 215 concerts celebrats en les deu anteriors edicions.

Al llarg de la nit, Escola Valenciana va donar a conéixer, a la pantalla de l’escenari faller, bona part dels grups que integraran els cartells dels 17 concerts confirmats, a hores d’ara, dins del projecte musical la Gira. Aquests concerts, organitzats per les Coordinadores Comarcals de l’entitat, tindran lloc en el marc de les Trobades d’Escoles en Valencià, a partir del mes d’abril. Paralel·lament, Escola Valenciana i l’Ajuntament de Benlloc continuen preparant la dotzena edició del Feslloch, el festival de música en valencià que se celebrarà els dies 12, 13 i 14 de juliol.

Smoking Souls durant el primer concert de La Gira 2018.

El nou àlbum de la Gira

L’àlbum recopilatori de La Gira d’Escola Valenciana 2018 estarà disponible a partir del mes d’abril. Les persones interessades podran adquirir el seu disc a través de les Coordinadores Comarcals i a la seu d’Escola Valenciana (carrer Josep Grollo, 91. València).

El Diluvi en el concert faller d’Escola Valenciana.

Herba Negra en el Concert de Falles.

Sva-ters en l’arrancada de La Gira.

VaDeBo en el concert d’Escola Valenciana del 10 de març.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: