La Coordinadora de la Vall d’Albaida i el CRA Serra del Benicadell organitzen la I Trobada d’Escoles Rurals

 • L’aplec tindrà lloc a Aielo de Rugat el 20 d’abril (18 – 21 hores) i a Rugat el 21 d’abril (9 – 14 hores).

 • Es tracta d’una activitat prèvia a la Trobada d’Escoles en Valencià de la Vall d’Albaida.

 • Més informació: Díptic I Trobada Escoles Rurals

Aielo de Rugat i Rugat desenvoluparan les jornades «Compromís i arrelament al territori», que s’emmarquen en la I Trobada d’Escoles Rurals, organitzada per la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià i el CRA Serra del Benicadell els dies 20 i 21 d’abril. Aquesta activitat forma part de l’agenda d’actes que es desenvolupen amb motiu de la XXXIa Trobada d’Escoles en Valencià de la Vall d’Albaida.

Amb aquesta iniciativa, l’organització pretén analitzar i reflexionar sobre el present i el futur de l’escola rural, debatre en taula rodona quines són les necessitats de l’escola rural, compartir experiències, potenciar la interacció, donar a conéixer el treball que es realitza a les escoles, formar al professorat en estratègies per abordar la inclusió a les aules multigraus i en pràctiques educatives,  conéixer el medi, les llegendes, la història de l’entorn de l’escola i poder utilitzar-lo com a recurs educatiu.

La I Trobada d’Escoles Rurals ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments dels Centres Rurals Agrupats: Terrateig, Montitxelvo, Aielo de Rugat, Rugat, Ràfol de Salem, Salem i Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

PROGRAMACIÓ

20 D’ABRIL. AIELO DE RUGAT  (Centre Social)

18h. Recepció i benvinguda als assistents a càrrec de l’alcalde d’Aielo de Rugat, Jaime Soler Todolí; la directora del CRA Serra del Benicadell, M. José Camarena Artés i un representant del CEFIRE de Xàtiva. Hi presenta el director de Política Educativa, Jaume Fullana Mestre.

Taula rodona: «Escola rural, Compromís i arrelament al territori». Modera: Pere Josep Garcia Albert.

Participants: el director de Política Educativa, Jaume Fullana Mestre; la presidenta de l’AMPA del CRA Serra del Benicadell, Ana Belén Navarro; l’arquitecta i alumna escola rural d’Aielo de Rugat Isabel Sanchis, la directora del CRA Mariola-Benicadell, Azoraida Martínez Carbonell i l’alcalde de Belgida i responsable de l’organització de Medi Ambient de la  Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Diego Ibañez Estarelles.

20h. Concert de l’Escola Comarcal de Música de la Vall d’Albaida.

21h. Sopar popular al Centre Social d’Aielo de Rugat.

 

21 D’ABRIL DE 2018. RUGAT (Ajuntament)

9h. Intercanvi d’experiències.

Participants:

 • CRA Castell de Carbonera. Pilar Ferrer Igual presenta: «Metodologies alternatives a l’escola pública»
 • CRA Riu Vernissa. Salvador Ferrer Alemany i Inmaculada Ferrer Soler: «El repte metodològic  de les TIC a Infantil i Primària».
 • CEIP Castell del Pop i CEIP Mosquera. Escoles rurals. María Moreno Ortiz i Raquel Ronda Ivars donen a conèixer el «Programa Erasmus a l’escola rural».
 • CRA Mariola- Benicadell. Cristina Pérez Castelló, Immaculada Bartolomé Campos i Ezequiel Biosca Tortosa presenten: «L’art com a eina metodològica a l’escola».
 • CRA Serra del Benicadell desenvoluparà els continguts:
 • José Ferrer Piera: «Cap a un model dialògic. Les tertúlies literàries».
 • Sonia Palomares Canet: «ABN».
 • María Torres Rodrigo: «Fem filosofia a l’aula».

11h. Descans i esmorzar.

11’30h. La representant del departament  de Pedagogia de la Universitat de VIC, Laura Domingo Peñafiel, presenta: «La inclusió a les aules multigraus. Estratègies».

12’45h. L’escriptor  i professor de secundària, Víctor  Labrado, presenta la ruta literària: «Les llegendes de l’entorn». Aprofitament didàctic.

14h. Cloenda i dinar. Caldrà fer reserva de matí.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: