Intersindical i Escola Valenciana es reuneixen i acorden intensificar les seues relacions

  • La situació de la llengua i l’educació al País Valencià centra el contingut de la reunió.

El nou president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes, s’ha reunit amb membres d’Intersindical per presentar-se al sindicat i per establir els marcs de col·laboració entre les dues entitats en matèria lingüística i educativa.

Tant Intersindical com Escola Valenciana han destacat la bona trajectòria en les relacions mantingudes per les dues entitats i coincideixen en la necessitat d’aprofundir en aquestes i de fixar un calendari de reunions i d’actuacions conjuntes.

Ambdues organitzacions consideren necessari remarcar el valor del valencià com a eina de cohesió, inclusiva i vertebradora de la societat valenciana i del conjunt del territori, i critiquen l’ús partidista que fan algunes entitats contra la llengua per crear conflictes artificials.

Entre els temes que s’han tractat cal destacar la derogació de la LOMCE, l’establiment de la competència lingüística per al funcionariat, la necessitat d’una llei d’igualtat lingüística, la moratòria per al professorat interí sense capacitació lingüística en les comarques castellanoparlants o l’aplicació de la Llei de Plurilingüisme als centres educatius. Així mateix, s’ha parlat sobre els espais unitaris que comparteixen Intersindical i Escola Valenciana com ara la Plataforma per l’Ensenyament Públic, la Plataforma pels Drets Lingüístics al País Valencià o Enllaçats per la Llengua.

Finalment, Escola Valenciana ha traslladat a Intersindical que donarà suport a la concentració convocada pel sindicat davant del TSJCV el 6 de setembre a les 11 hores per expressar el rebuig a les sentències contràries al valencià.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: