El lliurament de guardons de la XVIa Nit d’Escola Valenciana se celebrarà a Albocàsser

  • Escola Valenciana retrà homenatge a la Colònia Escolar Valencianista de 1933, coordinada pel mestre i gramàtic Carles Salvador.

  • Durant la gala es revelarà el lema i la imatge de les Trobades 2019.

  • Toni de l’Hostal i Elena Sales amenitzaran la vetllada.

Els premis anuals d’Escola Valenciana se celebraran el 17 de novembre a l’ermitori de Sant Pau d’Albocàsser en el marc de la XVIa Nit. Aquest poble del Maestrat serà l’escenari d’una de les activitats més emblemàtiques de l’entitat cívica: l’homenatge a persones i col·lectius que treballen per assolir la normalització lingüística. A més, aquesta vetllada, organitzada per Escola Valenciana i Maestrat Viu. Col·lectiu en defensa de la llengua, és el context en el qual es presenta la imatge i el lema que acompanyarà les Trobades 2019.

Enguany, Escola Valenciana ha volgut retre homenatge als 85 anys de la primera Colònia Escolar Valencianista, que tingué lloc a Sant Pau d’Albocàsser (1933) i fou coordinada pel mestre i gramàtic Carles Salvador. Aquesta efemèride és molt important per a les persones i entitats que formen Escola Valenciana, perquè suposa el naixement de l’ensenyament en valencià.

Fem Nit a l’Escola

En el marc de la XVIa Nit, sota el títol “Fem Nit a l’Escola”, la Federació d’Associacions per la Llengua – Escola Valenciana lliura tres guardons de diferent naturalesa. Durant aquesta trobada amb la llengua i la cultura l’entitat reconeixerà el treball de personalitats i associacions que dia rere dia contribueixen a la millora de la salut de la llengua i fomenten l’ús social del valencià en tots els àmbits.

El lliurament de premis començarà a les 18’30 hores a l’ermitori Sant Pau d’Albocàsser. L’aforament és limitat, per la qual cosa, convé reservar amb antelació. La vetllada estarà conduïda per l’humorista Toni de l’Hostal i la periodista Elena Sales, que oferiran una bona dosi d’enginy barrejada amb comicitat.

Amb els trofeus “Intentant la llibertat”, dissenyats per l’escultor Andreu Alfaro, Escola Valenciana atorgarà el Guardó “Josep Vicent Garcia” a la Trajectòria Individual, un premi que fa valdre la tasca de persones que treballen pel valencià en l’àmbit educatiu; el Guardó a l’Ús Social del Valencià, un reconeixement dedicat a col·lectius que basteixen la conservació i difusió del valencià, i el Guardó Extraordinari, que es lliura a institucions o personalitats valencianes amb un estret vincle amb la cultura.

A més, la XVIa Nit d’Escola Valenciana és el context en el qual es revela la imatge de les 20 Trobades d’Escoles en Valencià que es desenvolupen al llarg i ample del país i el lema que les agermana.

Després de l’espectacle, la Nit continua amb un sopar al restaurant La Perdigana.

https://escolavalenciana.org/nit-descola-valenciana/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: