CCOO PV guardona amb el Marc Granell a l’ús i la promoció del valencià a  La Cívica d’Alacant 

El sindicat va celebrar el Dia dels Drets Lingüístics amb un acte commemoratiu amb una exposició pel centenari de Manuel de Pedrolo, els premis Maite Boscà Lloret de relats curts i el guardó Marc Granell a l’ús i la promoció del valencià a La Cívica d’Alacant, entre d’altres.

Els premis Marc Granell a l’ús i la promoció del valencià del sindicat CCOO PV consten de 4 categories. Han estat lliurats a partir de candidatures presentades per persones de diversos àmbits del sindicat, d’acord amb les bases del premi i fallats per un jurat format per Emili Gascó, d’Escola Valenciana, Roberto Romero, de la Federació d’Ensenyament CCOO PV, Raül Alcocel, de la Unió Intercomarcal de CCOO PV de Comarques Centrals, Purín Morant, cap de l’Oficina de Promoció i d’Ús del Valencià de CCOO PV i Ferran Garcia, secretari de Cultura i Política lingüística de CCOO PV.

A la categoria institucional, el guardonat ha estat l’Associació Cívica per la normalització lingüística del valencià de l’Alacantí, per la seua tasca en la promoció i l’ús més enllà de l’àmbit estrictament educatiu i per desenvolupar aquesta feina a una comarca on el valencià està minoritzat; premi compartit atesa a la vàlua de les dues contribucions escollides amb un premi ex aequo a la trajectòria individual amb Eliseu Climent, promotor cultural i empresari de l’àmbit editorial del País Valencià, principalment amb Tres i Quatre, una de les editorials més importants del mercat editorial valencià, per la seua contribució cabdal en la història recent del País Valencià a la nostra cultura i la nostra llengua, va ser també guardonat.

Premi a les persones militants de CCOO PV: Otília Margarit, per la seua tasca en elaboració de materials en la Fundació Pau i Solidaritat i la repercussió social d’aquesta feina. Premi a les organitzacions de CCOO PV: Federació d’Ensenyament de CCOO PV per la seua trajectòria en les seues pròpies comunicacions i en la seua acció sindical i de participació social. Premi a les persones de les executives de CCOO PV: Isabel Descals, membre de l’Executiva de CCOO PV, per la seua constant utilització del valencià en el seu àmbit laboral i sindical.

L’acte també tingué la presència de l’escriptor, Marc Granell, que ha honorat el sindicat amb la cessió del seu nom per als premis. El lliurament estigué amenitzat amb vídeos relatius als drets lingüístics i a tres temes del grup valencià ‘Carraixet’, dos dels quals són poemes musicats del poeta Marc Granell.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: