Santa Pola acull la primera Trobada d’Escoles en Valencià 2019

La localitat de Santa Pola ha acollit la primera de les Trobades d’Escoles en Valencià d’enguany amb el lema “Som i serem paraules”. Acompanyada per la pluja, la festa de les escoles s’ha celebrat amb el paraigua d’una vela, amb la participació d’una trentena de centres escolars de les comarques del Baix Vinalopó i Baix Segura; i d’una vintena d’entitats, administracions i empreses amigues d’Escola Valenciana.

La Trobada, organitzada per l’Associació l’Antina de Santa Pola, és el punt de partida del vaixell de les Trobades que enguany navega sobre les aigües del diccionari del lexicògraf Ferrer i Pastor, al que estan dedicades les trobades, i al “seu famós diccionari blanc i blau, gràcies al qual recuperàrem el valencià genuí que havia caigut en desús després de molts anys de manca de polítiques lingüístiques de les institucions valencianes i, sobretot, perquè la nostra llengua no s’ensenyava ni era vehicle d’aprenentatge”.

La presidenta de l’Antina de Santa Pola, Hermínia Buades, ha destacat “la implicació, complicitat i participació dels centres i de la comunitat educativa en tots els actes organitzats al voltant de la trobada, i especialment hui, que encara amb pluja, ha estat una jornada molt agradable”. Així mateix, Buades assenyala “la normalització que a poc a poc i des del món acadèmic s’està produint a la comarca respecte del valencià”.

Al llarg del matí, a més dels tallers educatius, també s’ha celebrat una actuació de la Colla el Freu i d’Antonio Antón Larour, a més dels parlaments de les autoritats i lliuraments de recordatoris als centres participants.

Més de 3.000 persones han participat de la Trobada de Santa Pola i de la seua programació. Cal recordar que Santa Pola, concretament l’IES cap de l’Aljub, va ser també el punt de partida de la campanya solidària d’Escola Valenciana Un euro, llavor de solidaritat que enguany recapta fons per a l’ONG Proactiva Open Arms, amb també l’objectiu de crear consciència sobre la crisi migratòria i oferir recursos educatius als centres amb el lema de “Salvem vides a la Mediterrània”. També al voltant de la Trobada es va celebrar ahir dissabte el lliurament dels Premis Sambori en la seua edició comarcal, amb l’actuació de Dani Miquel.

La setmana pròxima se celebrarà divendres la Trobada de Sant Joan d’Alacant (Alacantí); Dissabte a Nules (la Plana Baixa); i diumenge a Carlet (la Ribera), Massamagrell (l’Horta Nord) i Xixona (l’Alacantí).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: