Escola Valenciana felicita el Govern del Botànic per reeditar el pacte que permetrà «aprofundir en mesures progressistes»

•L’entitat cívica proposa mesures educatives i socials per «avançar vers la igualtat i assolir la normalització del valencià en tots els àmbits».

L’acord signat el dimecres 12 de juny de 2019 al Castell de Santa Bàrbara d’Alacant, materialitza la continuïtat del Pacte del Botànic al front de l’executiu valencià. Escola Valenciana ha volgut donar la benvinguda al nou govern constituït amb una sèrie de propostes que aposten per la convivència ciutadana, el finançament just, la igualtat lingüística i d’oportunitats.  

Castell de Santa Bàrbara. Alacant.

El president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes, ha agraït al Govern del Botànic «les iniciatives realitzades en l’anterior legislatura, que han encetat el camí vers la normalització de la llengua», i ha encoratjat el nou executiu a «aprofundir en aquestes polítiques que afavoreixen la convivència ciutadana».  

Entre els pilars fonamentals, als quals ha al·ludit Natxo Badenes per viure plenament en valencià, cal destacar-ne: «La creació d’una llei d’igualtat lingüística que corregisca les llacunes de la Llei d’Ús i ensenyament del valencià. La LUEV s’ha quedat obsoleta. Ens cal una altra normativa que la complete i s’adscriga a la nova realitat en què vivim. Saber valencià t’acosta al plurilingüisme, així que s’ha de garantir que la ciutadania de tot el País Valencià tinga les mateixes oportunitats d’aprendre valencià. Amb aquests quatre anys de legislatura, el Govern del Botànic II hauria de posar fi a les exempcions i, d’aquesta manera, avançar vers la igualtat lingüística i la cohesió territorial».

Signatura de l’acord del Botànic. D’esquerra a dreta: Mònica Oltra, Ximo Puig i Rubén Martínez Dalmau. EUROPA PRESS

Amb tot, Escola Valenciana demana al nou executiu valencià que treballe per rebre un finançament just des del govern central. «Amb uns pressupostos adients i un repartiment equitatiu dels recursos econòmics, el País Valencià podrà desenvolupar polítiques socials que milloren la qualitat de vida de la ciutadania i, a més, podrà portar a terme una major inversió en programes d’innovació, en accions de futur».

Escola Valenciana treballa des dels anys 80 per assolir la normalització lingüística en tots els àmbits. I, «perquè açò siga una realitat, ens cal una ingesta de vitamina Ç a les administracions públiques amb polítiques que prioritzen el valencià i l’assumisquen de forma transversal. L’increment de les polítiques d’Igualtat lingüística cultiven la cohesió social i la vertebració del territori», ha manifestat el portaveu de l’entitat cívica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: