Funcionaris sense valencià

Escola Valenciana ha emés un comunicat on ha criticat el recent pacte per la modificació de la Llei d’Accés a la Funció Pública Valenciana per "no garantir el coneixement del valencià als funcionaris de l’administració i per tant evitar que els ciutadans puguen adreçar-se a l’administració en la nostra llengua". La reforma de la Llei s’ha tancat sense incloure el requisit lingüístic de valencià per a accedir a l’administració.

L’entitat cívica ha lamentat que un cop més, i després de 25 anys de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, el govern valencià i els sindicats que han subscrit l’acord mantinguen el valencià com a mèrit i no com a necessitat. "Nosaltres volem uns funcionaris ben formats, que atenguen el públic adequadament també a nivell lingüístic", ha afirmat Àngel Martí, gerent de l’entitat, Escola Valenciana ha anunciat que reforçarà el seu servei jurídic per fer front a les vulneracions del drets que ocasione l’aprovament d’aquesta llei i, alhora, canalitzarà aquests incompliments als sindicats que sí que han acceptat la proposta. Des de l’entitat es recorda que s’han proposat fórmules graduals per a demostrar coneixements de la llengua, però que "no hi ha hagut interés d’avançar en el concepte de l’estat plural on poden conviure diferents llengües sense imposar-se cap d’elles a la resta".

Escola Valenciana dóna suport a la postura de la Intersindical Valenciana que s’ha manitngut fidel als principis que actuen en favor de la Llei d’Ús i Ensenyament en Valencià. A més, l’entitat cívica ha recordat que el cas és encara més greu ja que la nova llei entra en contradicció amb el document Compromís pel Valencià (2003) en el qual els signants es comprometien, entre altres punts, a aplicar el requisit lingüístics. El Compromís va estar signat per tots els sindicats majoritaris i pels partit polítics de progrés. "Quan se signa un document s’han de complir després el compromisos derivats, fer altra cosa és perdre credibilitat en el futur".  Els signants del document Compromís pel Valencià van ser: Mesa per l’ensenyament en Valencià, Escola Valenciana, Institut Interuniversitari de Filologia, Confederació d’associacions de pares i mares Gonçal Anaya, Intersindical Valenciana, Comissions Obreres del País Valencià, Uniò General de Treballadors del País Valencià, Bloc Nacionalista Valencià, Partit Socialista del País Valencià, Esquerra Verda, Esquerra Unida País Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià, Acció Cultural del País Valencià i Ajuntaments pel Compromís.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: