Escola Valenciana demanarà dilluns a la Conselleria que elimine les barreres per estudiar en valencià

En el marc de la negociació del model plurilingüe Escola Valenciana demanarà la confirmació que es potenciarà el plurilingüisme sense suprimir les línies en valencià. En este sentit, l’entitat cívica plantejarà que cal dir obertament als pares i mares que el mes d’abril podran continuar triant els programes d’ensenyament en valencià i immersió lingüística. "Cal ja donar un missatge clar, deixar les ocurrències de banda i dir als 230.000 alumnes que estudien en valencià que ho podran continuar fent".

En este sentit, Escola Valenciana donarà un pas més i demanarà el desbleoqueig a la matriculació en valencià. "Volem que es complisca l’article 6.2 i que qualsevol que ho demane tinga ensenyament en valencià", han explicat. L’entitat cívica ha recordat que és "incoherent" que es posen barreres a les famílies quen volen que els seus fills estudien en valencià perquè segons els propis estudis de la conselleria són els programes que millors resultats donen. En este sentit, l’entitat cívica ha recordat que el seu document de consens insta a millorar els programes d’incorporació progressiva o línies en castellà perquè actualment no assoleixen els objectius de capacitar els alumnes en les dues llengües oficials i com a mínim una llengua estrangera.

A més, Escola Valenciana també demanarà un acord concret pel que fa a la catalogació de llocs de treball de secundària, és a dir, que els professors hagen de d’acreditar coneixements de valencià per a poder exercir la docència. L’entitat cívica ha afirmat que hi ha una posició de consens amb el sindicats i que la conselleria ha mostrat una opinió favorable al respecte. "Estem en condicions d’avançar un acord concret abans del 2012", han afirmat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: