Enllaçats amb les Illes! Escola Valenciana dóna suport a la comunitat educativa de les Illes

Manifest de suport a la Vaga Indefinida del professorat de les Illes Balears

Les organitzacions sotasignades volem manifestar el nostre suport al professorat, a l’Assemblea de Docents i als sindicats de les Illes Balears davant la vaga Indefinida convocada contra la política educativa i lingüística del govern Bauzà.

La convocatòria de la vaga indefinida ha estat caracteritzada per un procés intens de debat i decisió assembleària i horitzontal, amb una important participació del professorat i de nombroses xarxes, plataformes i entitats illenques per decidir quines eren les mesures més adients per plantar cara a les polítiques del govern balear, un govern que està aprovant, de manera unilateral, nombroses mesures que afecten negativament l’escola, el professorat i l’alumnat. Entre aquestes mesures hi ha totes aquelles que afecten salaris, jornada, plantilles, ràtios, jubilacions, acomiadaments… També les que afecten la concessió de beques o prestacions a l’alumnat o a les seus famílies. I, evidentment, el TIL, un programa que pretén impedir que el català siga la llengua vehicular del sistema educatiu. La dignitat d’uns docents -directors de centre amb el suport dels seus consells escolars- que s’han negat a aplicar aquest desficaci, ha comportat que hagen estat expedientats per Conselleria. Cal destacar que aquest programa, el TIL, ha estat suspés cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que el govern Bauzà ha ignorat completament amb l’aprovació d’un decret-llei per la via d’urgència.

Davant d’aquestes mesures que pretenen acabar amb l’ensenyament públic i de qualitat, deteriorar les condicions laborals del professorat i el genocidi lingüístic de la nostra llengua, volem mostrar el nostre suport total i incondicional a les companyes i companys de les Illes Balears i a les seues organtizacions. La persecució i els atacs a la llengua i cultura catalanes no s’ha produït únicament a les Illes, sinó que s’han repetit arreu dels territoris que comparteixen una mateixa llengua. Al País Valencià fa anys que milers d’alumnes no poden estudiar en valencià, i ara volen empitjorar-ho amb els programes plurilingües. Al Principat s’intenta per la via judicial tombar la immersió lingüística. I a la Franja de Ponent, volen frenar els xicotets avanços que s’hi han produït amb la derogació de la llei de llengües d’Aragó, única referència legal que hi ha al català en aquella zona, i l’invent del "LAPAO". Diferents tàctiques, la mateixa estratègia: entrebancar els processos de normalització lingüística als diferents territoris, afeblir el català i avançar en la seua desaparació.

Per això, fem una crida a la solidaritat activa amb la seua lluita, que també és la nostra, per una escola pública de qualitat i en català. En eixe sentit acordem:

 

1. Constituir una Comissió de Suport a la Vaga Indefinida que en realitzarà el seguiment i convocarà les accions que es consideren oportunes per tal de donar suport actiu al professorat illenc. 
2. Convocar un acte en suport dels docents illencs dilluns 16 de setembre, a les 19 hores, a la Plaça de Manises de València.
3. Organitzar un acte amb la participació de companyes i companys de les Illes Balears que servesca per informar de la lluita i recaptar fons per a la seua continuïtat. 
4. Animar a tots els claustres, consells escolars, entitats i plataformes valencianes a enviar escrits de suport i convocar accions de solidaritat als seus àmbits respectius d’intervenció.

 

 

Primera relació de signants:

 

Acció Cultural del País Valencià
ACL El Tempir Elx
Alternativa per València-CUP
Associació d’Escriptors en Llengua Catalana
BEA
Benimaclet Viu
Bloc Jove
Ca Revolta
Casal Obrer i Popular – Francesc Santacatalina
CEDSALA
Centre Social Terra
CGT-PV
Col.lectiu Contra la Corrupció.
Col•lectius de Joves Comunistes
Construyendo la Izquierda-Alternativa Socialista
CIEMEN
Compromís
Coordinadora Professorat Interí
Coordinadora de Plataformes en Defensa de Persones Desocupades
COS
CUP
Escola Valenciana
Endavant
Esquerra Anticapitalista
Esquerra Republicana del País Valencià
Esquerra Unida del País Valencià
FAPA-València
Iniciativa Animalista
Lluerna Teatre
MDT
Plataforma Meliana
PCPE-PV
PSAN
Sindicat d’Estudiants
SEPC
Solidaritat per la Independència – País Valencià
Societat Coral El Micalet
Som Països Catalans
STEPV – Intersindical Valenciana

 

Per adhesions al manifest: vicent.mauri@intersindical.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: