La XXXa Trobada a València prendrà el centre de la ciutat

La Coordinadora d’Alumnes, Mares, Pares i Professors per l’Ensenyament Públic en Valencià –CAPPEPV–, ha dissenyat un programa nodrit d’activitats per celebrar una data redona: 30 anys de Trobades d’Escoles en Valencià al cap i casal. Enguany, la Trobada a València, tindrà lloc el proper diumenge 9 d’abril a la Plaça de l’Ajuntament i, per primera vegada, pren els carrers del centre de la ciutat.

D’esquerra a dreta: Laia Maurí (representant de la CAPPEPV), Laura Font (presidenta de la CAPPEPV), María López (cap d’estudis de l’IES Lluís Vives) i Hermínia Galotto (presidenta de l’AMPA IES Lluís Vives).

«Agraïm a l’Ajuntament de València que ens haja donat suport i, gràcies a aquest compromís, puguem celebrar, per primera vegada, el 30 aniversari de la Trobada al cor de la nostra ciutat: a la Plaça de l’Ajuntament», ha expressat la presidenta de la CAPPEPV, Laura Font, durant la roda de premsa de presentació dels actes de la Trobada a València. Així, «amb una ubicació tan privilegiada, esperem superar l’èxit de participació de l’any passat, que es va situar en unes 30.000 persones», en paraules de Laura Font.

Per la seua banda, la cap d’estudis de l’IES Lluís Vives, María López, ha al·ludit a la importància d’«acomboiar l’alumnat, les famílies i el professorat, perquè participen en totes les activitats de la Trobada.» La presidenta de l’AMPA IES Lluís Vives, Hermínia Galotto, ha assenyalat que «el treball en equip és fonamental per al desenvolupament de la festa pel valencià» i ha espigolat l’agenda cultural amb motiu dels 30 anys de Trobades a València.

Actes previs a la Trobada 

Des del 3 d’abril, l’organització ha programat una sèrie d’actes previs a la celebració de la festa per la llengua. Caldria citar activitats com la inauguració de l’exposició de fotografia ‘La natura a la ciutat’ i el lliurament de premis a les millors fotografies presentades al concurs, que tindrà lloc el 3 d’abril a les 18 hores al Jardí Botànic. El mateix dia, a les 18’30 hores, Ca Revolta acull la presentació de la mostra ‘Nosaltres, les valencianes. Escriptores en el temps’, organitzada per la Fundació pel Llibre i la Lectura.

IIa Trobada Musical

El Palau de la Música serà l’escenari de la IIa Trobada Musical que ha organitzat la CAPPEPV per als dies 4 i 5 d’abril a partir de les 10 hores. Aquest acte comptarà amb la participació de més de 350 xiquetes i xiquets procedents dels centres educatius IES Isabel de Villena, CP Carles Salvador, CP Malva-rosa, CP Francisco Giner de los Ríos, CP Cervantes, CP Sara Fernández, CP Benimàmet, CP Manuel González Martí, CP Pare Català, CP Federico García Lorca.

«Les Trobades Musicals estan concebudes dins de les activitats prèvies a les Trobades d’Escoles en Valencià i són una mostra del treball de conjunt desenvolupat per un grup nombrós de docents», ha exposat la presidenta de la CAPPEPV, Laura Font. Aquesta iniciativa naix a Bètera (Camp de Túria) l’any 2002 i tres coordinadores comarcals inscrites en Escola Valenciana es van adonar de les possibilitats pedagògiques i se’n van fer ressò. «El resultat és que a hores d’ara cinc coordinadores comarcals organitzen aquesta activitat que l’any passat va reunir més de 4000 alumnes, els quals van compartir l’experiència d’acostar la música popular a l’escola i al poble», en paraules de Laura Font.

Premi Sambori

La CAPPEPV lliurarà els premis de la XIXa edició del certamen de literatura en valencià Sambori, el proper dimarts 4 d’abril al Teatre Principal. L’actor Joan Alamar conduirà l’acte, que comptarà amb l’actuació musical de l’IES Lluís Vives.

A més, el dijous 6 d’abril a les 13 hores, l’IES Lluís Vives acollirà el concert de Xavi Sarrià i Feliu Ventura “Llibre. Batalles. Cançons”. El dissabte 8 d’abril, la vespra de la Trobada, la contacontes Eva Andújar, oferirà la narració “Creixem amb els contes” a Ca Revolta.

Programació XXXa Trobada a València

La Trobada començarà a les 10’30 hores a l’esplanada de l’IES Lluís Vives amb la cercavila que recorrerà els carrers del barri al ritme de les bandes de música, les dolçaines i tabals, batucades… fins a la Plaça de l’Ajuntament. En arribar, es lliuraran els recordatoris de la Trobada que ha creat l’alumnat de l’IES Lluís Vives per als centres participants. A les 12 hores tindrà lloc l’actuació l’actuació de la Coraleta e Raconet de la Societat Coral el Micalet i l’Orquestre del Micalet. Més tard, a les 13 hores, el Grup de Danses Sant Roc oferirà una dansà i, de forma simultània, es desenvoluparan els més d’un centenar de tallers confeccionats per 53 centres educatius, associacions, organitzacions i entitats, així com exposicions, contacontes, entre altres activitats per a gaudir de la festa pel valencià. A les 13’30 hores, la contacontes Eva Andújar oferirà la narració ‘Contes per a la butxaca’. Després de dinar, vora les 15’30 hores actuarà Ramonets, que marcarà la fi de la festa.

Més informació

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: