Es presenta a Vinaròs una nova edició del programa “Voluntariat pel Valencià”

Les persones interessades a practicar el valencià, ja poden apuntar-se a la nova edició del programa “Voluntariat pel Valencià” a Vinaròs, que avui ha estat presentada a la localitat.

Aquesta iniciativa, que es realitza anualment, està organitzada per Escola Valenciana, en col·laboració amb l’Ajuntament de Vinaròs a través del Departament de Normalització Lingüística AVIVA Vinaròs i de l’entitat Maestrat Viu.

L’objectiu que persegueix és animar a la població a que parle en valencià i que els nouvinguts que encara no dominen la llengua, formen parelles amb valencianoparlants perquè, durant una hora a la setmana, puguen practicar la conversa.

Marc Albella, regidor de Cultura, ha explicat que el 2017 un total de 27 persones van participar en aquest programa i espera que molts repeteixin i es sumen altres noves parelles aquest any.

Albella, ha animat a formar part d’aquest voluntariat, recordant que tots els materials que es faciliten són gratuïts i que per apuntar-se tan sols cal anar a la primera planta de l’Ajuntament i deixar les dades en AVIVA.

Pel que fa a aquests materials gratuïts, la representant d’Escola Valenciana, Dariana Groza ha agraït la col·laboració econòmica de l’Ajuntament i ha explicat que es tracta d’un kit compost per un bloc de notes, bolígraf, una xapa, un llibre i diversos materials que serviran de guia i per facilitar als membres del programa l’accés a més recursos en valencià.

En finalitzar aquesta presentació, tant Albella com Groza han volgut fer un reconeixement públic a Eloi Miralles, un dels primers voluntaris que hi va haver en aquest programa a nivell local i que ha faltat recentment.

“Persones com Eloi van fer una gran tasca i per això li estarem sempre agraïts a ell i la seua família. Necessitem més persones com ell perquè aquest programa segueixi endavant perquè sense els voluntaris, res d’això seria possible”, ha conclòs Albella.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: