Escola Valenciana insta el Govern espanyol a derogar la LOMCE i obrir el diàleg amb la comunitat educativa

  • La LOMCE és una «llei antidemocràtica, retrògrada, injusta, classista… que no compta amb el suport de les comunitats educatives».

  • Cal crear un Pacte Educatiu i una llei educativa basada en el consens.

La Federació d’Associacions per la Llengua – Escola Valenciana forma part de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic Al País Valencià i ha participat en les mobilitzacions que s’han desenvolupat a València, Alacant i Castelló per demanar, una vegada més, «la derogació d’una llei antidemocràtica, sectària, retrògrada, segregacionista, injusta, classista.., que no compta amb el suport de les comunitats educatives», segons ha exposat el president de l’entitat cívica, Vicent Moreno.

Aquesta entitat, que treballa des de fa més de 30 anys per la normalització de la llengua en tots els àmbits, considera prioritari, «en primer lloc, derogar la LOMCE i, en segon lloc, començar un veritable debat, sense imposicions. Cal aconseguir una nova llei educativa, que siga el fruit d’un consens polític, educatiu i social». Escola Valenciana ha insistit en què «mai més es torne a legislar d’esquena a la comunitat educativa, és a dir, que no es legisle sense comptar amb els professionals del món de l’educació ni amb les famílies».

Les mobilitzacions de hui han posat l’accent «en la necessitat social d’obrir els canals de comunicació del Govern espanyol amb la comunitat educativa i crear un Pacte Educatiu i una llei educativa basada en el consens i, és clar, que contribuïsca a enfortir la pluralitat lingüística dels territoris amb llengua pròpia, alhora que es confeccione un model d’escola pública basada en valors, que fomente la companyonia i la solidaritat, una escola inclusiva, laica, de respecte cap al medi ambient», en paraules del portaveu d’Escola Valenciana.

Durant la manifestació a València, Vicent Moreno ha volgut  incidir en els atacs d’alguns partits polítics vers els professionals del món educatiu: «Hi ha una campanya de desprestigi de l’ensenyament públic, de qualitat i en valencià, orquestrada amb intencions electoralistes, que tracta de qüestionar el saber fer dels equips docents i les comunitats educatives».

En aquesta línia, Moreno ha declarat: «Des d’Escola Valenciana pensem que cometen una gran irresponsabilitat atacant un dels pilars mestres de la nostra societat. Als seus arguments no fan servir raonaments pedagògics ni científics. Únicament pretenen fer trontollar el prestigi social i la llarga trajectòria d’èxit d’unes comunitats educatives que ajuden a construir el futur de generacions de xiquets i xiquetes. Aquesta construcció s’està fent amb treball en equip, amb convivència participativa i democràtica, amb grans dosis d’implicació i un rumb compartit gràcies a un debat pedagògic constant».

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: