L’Ajuntament de València clausura amb èxit la tercera edició del Voluntariat

El coordinador del programa de Voluntariat pel Valencià, Vicent Font, i el regidor de Govern Interior de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo, van participar dimarts, 11 de desembre, en l’acte de clausura de la tercera edició del Voluntariat pel Valencià, organitzada pel Gabinet de Normalització Lingüística amb la col·laboració d’Escola Valenciana. Estes jornades, que s’han celebrat en els edificis municipals durant les últimes 10 setmanes, tenen com a objectiu fomentar l’aprenentatge i la normalització del valencià, i la millora del servici que s’ofereix des del consistori a la ciutadania.

L’acte de clausura es va celebrar a l’Hemicicle de l’Ajuntament, també amb la participació del cap del Gabinet de Normalització Lingüística, Vicent Anyó; i el coordinador general d’Innovació Organitzativa i Gestió de Persones, Vicent Andrés Cortés.

«El valencià és el primer i més important patrimoni immaterial que tenim en este territori», explicà Vicent Font. De la mateixa manera, Vicent Anyó ha agraït la participació de voluntaris i voluntàries i ha assegurat que ja està treballant «en les novetats de l’edició del pròxim any». Per la seua part, Vicent Andrés Cortés ha afegit que «esta important labor de normalització ha de continuar durant els pròxims exercicis».

D’altra banda, diferents voluntaris i voluntàries del programa han participat en un recital de poesia, en el qual s’han llegit diferents textos d’autors valencians com Maria Beneyto, Vicent Andrés Estellés, Vicent Berenguer, Vicent Nàcher i Isabel Clara Simó, entre d’altres. A més, el recital ha comptat amb l’acompanyament musical de María José Llorens, del Conservatori Municipal de Música.

Segons explicà a l’acte el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, Voluntariat pel valencià, «és una iniciativa que s’ha posat en marxa des de l’Ajuntament a principis de l’actual mandat, després de més de 20 anys pendents de la seua creació». «Una administració té el deure d’atendre correctament a la ciutadania en qualsevol de les dos llengües oficials, i el Govern de la Nau està possibilitant que eixa competència lingüística es faça efectiva i no quede simplement com un dret sobre el paper. D’esta manera, possibilitem que un ciutadà siga correctament atés pel funcionariat de l’Ajuntament, tant si la llengua que empra és el valencià com el castellà», ha argumentat.

Així mateix, Sergi Campillo va afegir que és «un programa molt adequat per al personal de l’administració pública, ja que gràcies al voluntariat participant es creen vincles entre tutors i aprenents, i es fomenta l’ús i la normalització del valencià com a llengua vehicular». A més, ha destacat «la important consolidació de la iniciativa, ja que significa l’extensió de l’ús del valencià en l’administració pública d’una manera desinteressada».

Voluntariat pel valencià ha comptat amb la participació de 616 persones durant les seues tres primeres edicions. Enguany, un total de 131 empleats i empleades de l’Ajuntament (49 voluntaris i voluntàries i 82 aprenentes) s’han inscrit en la iniciativa del Gabinet de Normalització Lingüística i el Servici de Formació.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: