Presentació de les Trobades 2019 a la Font d’en Carròs

Escola Valenciana ha presentat hui divendres 22 de març a La Font d’En Carròs les Trobades d’Escoles en Valencià 2019, enguany amb el lema “Som i serem paraules” i dedicades al lexicògraf Francesc Ferrer i Pastor.

El poble natalici de Ferrer i Pastor ha acollit l’acte amb la participació de tota la comunitat escolar del poble, amb l’escenificació de l’auca sobre la vida del lexicògraf, un mural al·lusiu al lema de les trobades  i la interpretació de la cançó de les Trobades, composta per Alba Alvárez amb la veu de Dani Miquel.

Seguidament, el president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes, ha anunciat el calendari de les trobades que s’inicien la setmana pròxima a Santa Pola (Baix Vinalopó) i recorreran les comarques valencianes fins el 8 de juny a Benilloba (Alcoià i el Comtat) amb l’homenatge al lexicògraf i activista cultural Francesc Ferrer i Pastor i els colors del seu diccionari que incorporen un vaixell de paper, amb el logo d’Escola Valenciana.

“La nostra entitat continuarà el viatge en què s’embarcà Francesc Ferrer i Pastor. Navegarem, potser, amb dies de mala mar, però sabem que comptem amb la vitalitat dels bons vents de milers de mares i pares, de xiquets i xiquetes, de comunitats educatives, que han escollit el valencià com a llengua d’aprenentatge. És un model educatiu arrelat, ara, en el plurilingüisme i la multiculturalitat, i inspirat en els grans corrents pedagògics que busquen respostes per als reptes socials del segle XXI” ha explicat el president d’Escola Valenciana.

També del manifest de les Trobades cal destacar la defensa del model educatiu “basat en l’ensenyament en valencià, que ha demostrat ser un model d’èxit,perquè, després de més de 30 anys d’aplicació de la Llei d’Ús i Ensenyament en Valencià de 1983, generacions d’alumnes han aconseguit un nivell òptim de competència lingüística, tant en castellà i com en valencià, i han tingut un rendiment curricular exemplar. Els bons resultats d’aquesta experiència educativa han constituït l’espenta d’eixida de l’actual llei de plurilingüisme, la qual, interpretant l’elecció dels consells escolars, assenyala un increment global dels programes vehiculats en valencià del 30% al 52%, amb la incorporació d’una llengua estrangera”.

La representant de la Coordinadora Safor-Valldigna, Pilar Gregori ha convidat  la comunitat educativa a la participació en la trobada comarcal que se celebrarà el 4 de maig a Tavernes de la Valldigna, a més de destacar la implicació del poble en la celebració de l’acte, especialment de la regidora d’Educació, Dolors Escrivà; i les directores dels centres escolars de la localitat, Quina Barba i Rosana Altur.

L’alcalde de La Font d’En Carròs, Pablo Puig, ha agraït l’elecció del lema “Som i serem paraules” i el reconeixement a la figura de Ferrer i Pastor en les Trobades que recorreran tot el territori valencià.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: