L’Alcúdia de Crespins i Sella, seu de les Trobades de la Costera i Marina Baixa

L’Alcúdia de Crespins ha celebrat hui dissabte de matí la Trobada de la Costera. A les 10.00 hores s’iniciava la cercavila a la plaça de l’Ajuntament amb la participació del món educatiu i institucional de la comarca. La XXIX Trobada, organitzada per la Coordinadora d’Escoles en Valencià de La Costera, amb la col·laboració de l’Ajuntament i els centres educatius de la localitat, ha estat una de les més participatives, amb l’actuació, per primera vegada, dels Micalets del Regne de València amb recreacions històriques; i els tradicionals tallers de les comunitats educatives.

Paral·lelament, la Casa de la Cultura acull l’exposició sobre Francesc Ferrer i Pastor, que amb el lema “Som i serem paraules” recorda que les Trobades estan dedicades al lexicògraf de la Font d’En Carròs. Els actes van començar el passat 4 de maig amb el concert de La Gira amb els grups Herba Negra, l’Emperador i Aborígens, i hui clouran amb les actuacions de les entitats locals.

El representant de la coordinadora, Josep Roca, ha destacat la participació i implicació de les comunitats educatives d’una comarca “on tradicionalment s’ha triat el valencià a les escoles, i ara es manté amb un bon nivell d’elecció de valencià, gràcies als consells escolars que s’han reafirmat en seguir avançant amb el valencià com a llengua principal d’aprenentatge”.

Sella

A Sella, la jornada s’ha iniciat amb el lliurament dels premis Sambori de literatura infantil i juvenil i del concurs de dibuix, amb entrada a la Plaça Major amb la dansà a càrrec de les balladores del grup de danses de Sella acompanyades per la Colla el Nuvolet.  Després del dinar de germanor, s’ha celebrat la cercavila des de l’Escola Server Mora fins al carrer València on s’ha realitzat els tallers i l’actuació de Dani Miquel i els Mamemimomúsics. El concert de la Gira amb Seguirem (tribut a Obrint Pas) i Gatxull culminen la jornada festiva.

L’alcaldessa de Sella, Mila Linares Fenollar ha destacat l’ambient “excepcional i fantàstic vint anys després de la primera trobada que va acollir el poble” amb una gran aportació festiva i cultural per part de tots els centres educatius de la comarca.

Les pròximes Trobades són a Navaixes (Alt Palància) el 31 de maig; Rossell (Maestrat) l’1 de juny; i Benilloba (El Comtat – l’Alcoià) el 8 de juny.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: