Escola Valenciana dóna suport a l’elxà discriminat per parlar valencià a dos agents de paisà

• El ciclista denuncia «abús de poder i una vulneració de drets fonamentals».

• Escola Valenciana advoca per la creació d’una llei d’igualtat lingüística i la derogació de la llei mordassa per evitar la discriminació.

L’entitat cívica es fa ressò del nou cas de discriminació lingüística que es va produir a la ciutat d’Elx el 20 de juny de 2019 i se solidaritza amb l’afectat, Jafer Pinedo, el ciclista que fou detingut per exercir el seu dret a la llibertat d’expressió en valencià.

Per al president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes, aquest «tracte injust per part de dos forces de seguretat a Jafer Pinedo suposa una agressió contra els nostres drets i una involució en la normalització de la nostra llengua. Aquestes accions punitives contra persones valencianoparlants fan que siga imprescindible la creació d’una llei d’igualtat lingüística que protegisca la ciutadania de la discriminació».

En aquesta línia, Badenes ha expressat: «La llei mordassa és un obstacle a l’exercici de la nostra llibertat com a ciutadanes i ciutadans. Ens retalla drets mentre permet als agents de policia potenciar actituds lingüístiques personals que sovint es tradueixen en un abús d’autoritat, segons sembla que ha ocorregut en aquest cas. El nou govern de l’Estat espanyol hauria de fer un pensament i derogar aquesta normativa».      

El proper 24 de juliol, Jafer Pinedo està citat a les 10’30 hores en el jutjat d’instrucció d’Elx. Escola Valenciana s’ha posat en contacte amb ell per mostrar-li suport i posar al seu abast l’Oficina de Drets Lingüístics.

Aquest veí d’Elx ha exposat que «no només hi ha hagut discriminació lingüística. Els agents van elaborar un informe policial en què consta una sèrie de fets que jo no vaig cometre». Pinedo ha remarcat que es tracta d’un acte «d’abús de poder, una càrrega de prejudicis i estereotips. Hi ha una vulneració de drets fonaments. Els policies troben com una amenaça que jo els parle en valencià. Usar la llengua no és un element de confrontació, però els vaig veure molt nerviosos i em vaig passar al castellà».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: