Castalla celebra la IIIa Fira de la Fantasia

•La Fira de la Fantasia és una oportunitat de gaudir de l’imaginari valencià, musical, rondallístic i literari, en homenatge a Enric Valor.

El cap de setmana del 26 i el 27 d’octubre Castalla acull la tercera edició de la «Fira de la Fantasia en homenatge a Enric Valor». Dos dies d’activitats, impulsats per la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament de Castalla, en què col·laboren el Centre Cultural Castellut, la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat i Escola Valenciana.

Segons explica Joan Borja, director de la Càtedra Enric Valor, «la fira aspira a ser un aparador de la fantasia popular valenciana, de les llegendes i rondalles que configuren l’imaginari popular valencià». No debades, continua dient, «la fira es divideix en dues jornades. La vesprada del dissabte, hi haurà un concert del grup Marcel el Marcià, per als més menuts. I tot seguit, a boqueta nit, una “Nit de Contes de Por”, amb dues de les millors rondallaires del País Valencià, Almudena Francés i Eva Andújar», que partirà des del carrer Major, fins a l’ermita i el castell.

L’endemà, és la festa grossa. El matí començarà amb un esmorzar popular, amb una fira del llibre fantàstic en valencià i de l’imaginari popular. Durant la jornada, segons ens explica Francesc Gisbert, de la Coordinadora pel Valencià, «hi haurà una ruta teatralitzada de tres rondalles d’Enric Valor, pel centre històric de Castalla, a càrrec de Tres Teatre, amb les actuacions de les muixerangues del Vinalopó i de la Vall d’Albaida».

La fira, opina el  Centre Cultural Castellut, «naix amb la voluntat de ser una espenta al projecte que esperem, ben prompte, es farà realitat. L’obertura i condicionament de la Casa Museu Enric Valor, un edifici ara com ara tancat però que ja ha estat cedit a l’Ajuntament de Castalla per la Generalitat. La Casa Museu Enric Valor serà un focus de dinamització cultural i turística per a tota la comarca en què han de col·laborar totes les administracions».

El matí acabarà amb un concert de Dani Miquel i els Mamemimomúsics, el gran fenomen de la música infantil valenciana. La Fira de la Fantasia és una oportunitat de gaudir del bo i millor de l’imaginari valencià, musical, rondallístic i literari, un homenatge a Enric Valor, fill de Castalla i escriptor universal, i també, a tot allò que ens fa sentir-nos valencians.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: