La Festa del Cinema en Valencià denuncia el buit d’oferta cinematogràfica en la nostra llengua

Un total de 12 comarques de nord a sud acolliran les 40 projeccions de pel·lícules i documentals

El 21 de novembre tindrà lloc la Festa del Cinema en Valencià. Escola Valenciana ha programat un total de 40 projeccions que normalitzaran l’oferta cultural en valencià per un dia. Milers de persones es mobilitzaran per a demanar oferta cinematogràfica habitual en llengua pròpia.

Reivindicar la programació de pel·lícules d’estrena en valencià, fer palesa la insuficient projecció en llengua pròpia als cinemes comercials i visibilitzar la demanda existent són algunes de les raons que ha motivat Escola Valenciana a impulsar aquesta iniciativa.

L’entitat es proposa omplir sales de cinema i auditoris en les 21 localitats que participaran en la festa. La Plana Alta, la Plana Baixa, el Camp de Morvedre, l’Horta, la Vall d’Albaida, la Marina Alta, la Marina Baixa, l’Alcoià, l’Alacantí, les Valls del Vinalopó, el Baix Vinalopó i el Baix Segura acolliran la primera edició de la Festa del Cinema en Valencià.

La iniciativa compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, l’Institut Valencià de Cultura, À Punt Mèdia, la Generalitat de Catalunya, la Universitat d’Alacant, la Universitat Miguel Hernández d’Elx i els ajuntaments de Borriol, Castelló de la Plana, Almassora, Betxí, Almenara, Quartell, Canet d’en Berenguer, Manises, Ontinyent, Dénia, Alcoi, Altea, la Nucia i Novelda.

Les pel·lícules que es projectaran

Amb les 40 projeccions es visualitzarà bona part del catàleg 2019/20 de cinema d’Escola Valenciana que reuneix cada any més de 50.000 escolars. Entre els títols, destaquen Demà comença tot, Laban i Labolina, Pelé, Una bossa de bales, La increïble història de la pera gegant, Ocells de pas, En Ralph destrueix internet, Al sostre del món, El vent entre les canyes, Hotel Transsilvània 3, La vida sense la Sara Amat, Ments brillants, Ballerina, La llibreria, La professora d’història, La casa dels esperits, El bosc de Haquivaqui, CavernícolaLa dona del segle. La projecció de diferents documentals d’À Punt també reivindicarà la presència del valencià en altres formats audiovisuals.

El feminisme, present en la gran pantalla

La projecció de la pel·lícula La dona del segle en Castelló de la Plana i el documental Valentes en Borriol posen l’accent al feminisme a pocs dies del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

Escola Valenciana consciencia sobre la igualtat entre dones i homes amb aquestes dues projeccions, que recuperen la memòria de dones oblidades i fan valdre totes les reivindicacions dels drets de les dones al segle XX.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: