ACPV i Escola Valenciana es reuneixen amb el director i el president del Consell Rector d’À Punt

Les dues entitats transmeten el seu suport a una ràdio i televisió valencianes com a servei públic i model de qualitat, professionalitat i proximitat i amb el valencià com a llengua vehicular

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua (FEV) s’han reunit avui amb el director i el president del Consell Rector d’À Punt, Alfred Costa i Enrique Soriano, després que ambdues entitats manifestaren, dijous passat, la seua preocupació per la possibilitat d’una modificació de la llei de creació de l’ens, aprovada l’any 2016.

ACPV i Escola Valenciana han expressat, en primer lloc, el seu agraïment al director d’À Punt i al president del Consell Rector per la rapidesa amb què han respost i la seua disposició al diàleg.

Les entitats han rebut amb satisfacció l’afirmació del director d’À Punt i del president del seu Consell Rector en el sentit que mai no han considerat la possibilitat de modificar (o de proposar de modificar) la llei pel que fa a la consideració del valencià com a llengua vehicular d’À Punt. D’aquesta manera han quedat clarament desmentides les infundades notícies que recentment s’han publicat en premsa i que apuntaven cap  a un qüestionament que en realitat no ha existit.

Però més enllà del fet que ha precipitat la reunió, les dos entitats han volgut, en primer lloc, expressar el seu suport a una ràdio i televisió valencianes com a servei públic i model de qualitat, professionalitat i proximitat i, per descomptat, amb el valencià com a llengua vehicular. També han recordat la necessitat d’incrementar el pressupost amb què compta actualment À Punt per a fer-ho possible. En aquest sentit, ACPV i Escola Valenciana faran arribar als diferents grups parlamentaris la petició d’apostar per la televisió i ràdio valencianes amb una dotació pressupostària superior a l’actual i més adient a les necessitats d’un projecte de qualitat.

En segon lloc, ACPV i Escola Valenciana han subratllat la importància crucial d’À Punt com a motor del sector audiovisual valencià i, per tant, han demanat el compromís de la direcció i del Consell Rector en l’assumpció d’aquesta funció i, conseqüentment, del treball amb les empreses del sector a l’hora d’elaborar la programació.

En tercer lloc, i amb el mateix objectiu de rendibilitzar inversions i ampliar mercat, a més de contribuir a una de les funcions clau de l’ens, com és la promoció de la llengua pròpia, ACPV i Escola Valenciana també han remarcat la importància d’una col·laboració activa d’À Punt amb TV3 i IB3 (i les respectives ràdios públiques), la qual s’hauria de traduir en la reciprocitat dels senyals, la coproducció de programes i la compra conjunta de drets. 

Finalment, les entitats han demanat informació respecte al nou contracte programa que s’aprovarà enguany de cara als tres anys vinents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: