Escola Valenciana aconsegueix el blindatge de la immersió lingüística en la LOMLOE

L’entitat va fer una ronda de reunions amb els partits polítics perquè incorporaren les seues esmenes a la LOMLOE

Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua celebra l’aprovació de l’esmena que permet mantenir els models d’immersió lingüística a l’ensenyament. Aquesta és una de les reivindicacions que l’entitat va traslladar a diferents representants de partits polítics amb presència al Congrés dels Diputats el darrer setembre.

Escola Valenciana va exposar a PSOE, Unides Podem, ERC, Junts per Cat, CUP i Compromís la proposta d’esmenes de l’entitat a la LOMLOE, distribuïdes en 12 blocs, principalment relacionades amb l’aprenentatge-ensenyament de l’educació plurilingüe. Aquestes esmenes han estat elaborades amb coherència amb informes elaborats per les universitats valencianes i el model d’escola que promou la nostra entitat.

L’entitat va reclamar que “el nou projecte de la LOMLOE supere els entrebancs de l’actual LOMCE a la màxima escolarització en llengua pròpia i que permeta, començant amb el valencià, un ensenyament plurilingüe òptim”. Pel que fa a la immersió en valencià, Escola Valenciana també demanava que com a mínim que el nou text de la LOMLOE permetera aplicar els models que estaven vigents amb la LOE. També va recordar que ‘els programes que millors resultats avaluatius han donat fins a l’actualitat són, precisament, els programes d’immersió lingüística”.

Un altre aspecte en el qual ha incidit Escola Valenciana és la inclusió educativa, ja que demanava “identificar i eliminar de les barreres a l’accés, a la participació i a l’aprenentatge”. A més, “també proposem un major equilibri competencial entre CCAA i l’Estat, de manera que els ensenyaments mínims requerisquen un màxim del 50% dels horaris escolars”.

Les esmenes que Escola Valenciana ha plantejat a l’actual esborrany de projecte de la LOMLOE aborden els fins de la llei, les competències, les àrees, els principis pedagògics i principals línies d’actuació, els materials curriculars, el professorat, les administracions educatives, la inspecció, l’avaluació, el projecte educatiu i l’ensenyament d’idiomes.

Un comentari a “Escola Valenciana aconsegueix el blindatge de la immersió lingüística en la LOMLOE

  1. Bon dia, lamentablement, al País Valencià la situació ha experimentat una reculada els dos darrers anys. Hem perdut la immersió lingüística i això ens deixa en mans de l’actitud davant la llengua que tinga el/la docent que li toque en sort a les nostres criatures. A territoris com Alacant ciutat on el predomini del castellà és aplastant, l’única forma d’aconseguir que una part del jovent fóra relativament bilingüe era mantenint fórmules com les de la immersió lingüística. Ara hem liquidat eixa via i fem una passa més en la desaparició de la llengua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: