Escola Valenciana: “la sentència contra la immersió a Catalunya és un atac a les competències autonòmiques i al conjunt de la llengua”

L’entitat demana un recurs al Tribunal Suprem davant aquesta sentència

Escola Valenciana titla d’atac a les competències autonòmiques la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que acaba amb la immersió lingüística a Catalunya i que fixa una presència mínima del 25% de castellà, arran el recurs que va presentar el Govern d’Espanya en 2015, aleshores un executiu del PP.

L’entitat considera que “aquesta sentència és un atac a les competències, però també un atac al conjunt de la llengua”. Escola Valenciana demana “un recurs al Tribunal Suprem d’aquesta sentència”, alhora que insta a valorar “aquesta sentència del TSJC en el marc de la LOMLOE, la nova llei educativa aprovada recentment al Congrés”.

Segons Escola Valenciana, aquesta sentència no atén en cap cas a principis pedagògics, ni educatius. En aquest sentit, l’entitat ha recordat que els programes d’immersió lingüística han estat sempre el model d’excel·lència “que millors resultats avaluatius han donat fins a l’actualitat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: