Escola Valenciana denuncia la discriminació del valencià a la nova estació d’alta velocitat d’Elx

L’entitat ha presentat una queixa al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, al Síndic de Greuges de la Generalitat i a ADIF

Escola Valenciana ha denunciat que la nova estació d’alta velocitat d’Elx discrimina el valencià al seu nom, “Elche AV”. Amb aquest fet, “ADIF no només menysprea la població valencianoparlant d’Elx, sinó que també ignora la LUEV, l’Estatut d’Autonomia o la Constitució”.

“És inadmissible que Elx, com a ciutat valencianoparlant, no tinga el nom de la seua estació de TAV en valencià”, ha dit Natxo Badenes, president d’Escola Valenciana. Per això mateix, Escola Valenciana ha presentat una queixa dirigida al ministre valencià de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Jose Luis Ábalos Meco, i en la qual sol·licita que es respecte la denominació bilingüe del municipi d’Elx i que es reflectisca al nom de l’estació.

Tanmateix, Escola Valenciana ha traslladat aquesta queixa al Síndic de Greuges de la Generalitat Valenciana i a la presidenta d’ADIF, Isabel Pardo de Vera Posada.

Un comentari a “Escola Valenciana denuncia la discriminació del valencià a la nova estació d’alta velocitat d’Elx

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: