Les ReTrobades arriben al Camp de Túria

Enguany es realitzaren 20 Retrobades, arreu del País Valencià, entre l’abril i juny

La primavera passada la pandèmia ens va paralitzar com a societat i enguany les mesures sanitàries ens obligaven a actuar amb molta cautela. Després de la cancel·lació de les Trobades 2020, tornem amb energies renovades, amb un esclat de vida, joia i resiliència, declarant que no ens extingirem en silenci, mentre puguem viure cantant, ballant, creant i estimant en la nostra llengua.

La campanya d’enguany Retrobades 2021, vol agafar l’esperit de les Trobades i visibilitzar el desig de poder tornar a omplir els carrers de rialles i de valencià, però amb actes menuts i amb aforament limitats i amb la màxima seguretat, per això pensàvem que els mateixos centres docents que des de l’inici del curs escolar han implementat totes les mesures de prevenció recomanades conjuntament per les Conselleries de Sanitat i d’Educació, serien els espais més segurs per la realització d’aquests actes simbòlics que pretenen posar en relleu que el treball d’Escola Valenciana per promoure i dignificar el valencià no s’ha aturat malgrat la pandèmia.

23 d’abril 2021 ReTrobada – el Camp de Túria

La Coordinadora pel Valencià – Camp de Túria ha triat per a la seua ReTrobada 2021 la data simbòlica del 23 d’abril a escala de centres educatius i, encara que no hi ha cap acte específic més multitudinari, els centres poden fer servir les activitats que s’organitzen als centres al voltant de la diada del llibre.

Ahir 21 d’abril, a la vesprada, les persones representants dels centres educatius de la comarca van estar citats de manera escalonada per:

Recollir el detall i diploma per tot l’alumnat que ha participat en el concurs literari Sambori, així com els premis de l’alumnat que ha quedat finalista de centre i guardonats comarcals. Les dades de participació d’enguany: 5.850 alumnes i 299 docents.

A més, recollir els plançons de diferents espècies vegetals autòctones (fleix, arbocer, llentiscles, aurons…) que ens ha facilitat la Conselleria d’agricultura, desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició ecològica i el Banc de Llavors de la Generalitat perquè el lema  d’enguany de les ReTrobades és «Llavors de futur» acompanyat de «Fitxes de les espècies» pel treball pedagògic a l’aula.

Un dels pilars de la transició ecològica és educar en valors de sostenibilitat, solidaritat, responsabilitat… la metàfora del lema d’enguany «Llavors de futur» que els infants puguen plantar aquesta llavor per un futur més sostenible i a la vegada simular la necessitat com a docents de plantar la llavor del valencià per una societat equitativa on totes i tots formem part.

A més, la Coordinadora proposa que, de manera autònoma, cada centre organitze les activitats-tallers en els nivells i etapes que consideres oportú amb el lliurament dels guardonats del Sambori i la plantació de l’arbre i/o arbust dins de les seues instal·lacions al voltant del 23 d’abril, que el material audiovisual ens el reenvien per fer un muntatge comú de tots els centres docents participants que compartirem en xarxes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: