Escola Valenciana enceta el procés electoral que triarà la nova presidència de l’entitat en 2022

L’entitat ha celebrat les seues Jornades d’Estiu 2021 a Catarroja, l’Horta Sud

Escola Valenciana i la seua Federació d’Associacions per la Llengua ha celebrat  aquest divendres 2 i dissabte 3 de juliol les seues Jornades d’Estiu 2021 al municipi de Catarroja, l’Horta Sud, i on han participat membres de les Coordinadores Comarcals i les entitats locals federades.

L’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, ha rebut a les persones assistents, a qui ha dirigit unes paraules de benvinguda. Aquestes jornades han comptat amb la col·laboració de la Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

El president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes, ha anunciat que l’entitat celebrarà eleccions a la presidència de l’entitat en 2021. Badenes ha fet un balanç positiu i ha valorat que “la situació actual de la nostra entitat és millor que la de fa 3 anys”. Badenes ha incidit en els reptes futurs del valencià: “el reglament de la nova Llei de Funció Pública Valenciana on es puguen garantir el dret de valencianoparlants davant la seua  administració, la de justícia també, sense oblidar la nostra històrica demanda d’una Llei d’Igualtat Lingüística que garantisca els nostres drets. Continuarem exigint la reciprocitat dels mitjans de comunicació amb qui compartim Llengua i Cultura, esperem que en els pròxims dies es donen els primers moviments per aconseguir-ho.”.

Badenes també ha reivindicat en la pròxima direcció d’Escola Valenciana “Unitat, regeneració, autofinançament i perspectiva de futur, per a poder fer front a tots els reptes de l’entitat”.

Escola Valenciana ha anunciat que elaborarà un informe per a avaluar l’aplicació del PEPLI el curs 2021/22 als centres de Secundària. L’entitat demana a la Conselleria d’Educació una mesa de negociació sobre l’aplicació de la Llei de Plurilingüisme. A més, Escola Valenciana es reunirà amb els centres educatius per a poder fer un seguiment real de l’aplicació del PEPLI als instituts.

Escola Valenciana també ha fet pública la quantitat de diners recaptats a la campanya ‘Un euro, llavor de solidaritat: Connectem escoles amb l’Amèrica Central”. Enguany s’han recaptat un total de 5.837 euros en benefici de l’ONG Escoles Solidàries i destinats a la inclusió social i educativa en la regió Trifini a l’Amèrica Central.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: