Escola Valenciana reivindica l’educació com a “mur de contenció contra la LGTBIfòbia”

L’entitat fa una crida per a actuar de forma urgent contra l’augment de les agressions lgtbifòbiques

Escola Valenciana ha reivindicat aquest dimarts 17 de maig, Dia contra la LGTBIFòbia, el paper de l’educació i dels centres educatius per a previndre tot tipus de discriminacions i agressions contra el col·lectiu LGTBI.

L’entitat es mostra preocupada davant el fet que el grup d’edat on més creix la violència masclista, amb més agressors i víctimes, és el de menors de 18 anys. Escola Valenciana posa el focus en les conductes violentes, que són resultat d’un “procés de socialització que fomenta un tipus de masculinitat dominant” i per això mateix fa una crida per a afrontar aquest problema des de les primeres etapes de l’educació, des d’on cal treballar per a promoure relacions basades en el respecte, la llibertat i la igualtat.

L’entitat condemna fermament agressions lgtbifòbiques com les produïdes el darrer mes de febrer a un IES de Bétera (el Camp de Túria) i insta a afrontar la diversitat sexual als centres educatius i treballar per tal de crear entorns segurs i espais d’expressió lliures que respecten també la pluralitat familiar de l’alumnat.

Escola Valenciana també posa èmfasi en la necessitat d’acabar amb l’assetjament escolar, tant dins com fora de l’aula. Un aspecte molt important, ja que, segons la FELGTB, vora un 60 per cent d’alumnes ha sigut testimoni de ciberassetjament cap a estudiants del col·lectiu LGTBI o per ser percebudes com a tals. Un assetjament que es produeix tant als centres educatius com per xarxes socials.

Per a conscienciar sobre aquest aspecte i per a visibilitzar experiències coeducatives i el treball de la diversitat i la convivència a les aules com a eina per a combatre la LGTBIfòbia des dels centres educatius, Escola Valenciana celebrarà una xarrada-taula redona el pròxim 15 de juny al Casal d’Elx (el Baix Vinalopó).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: