Alexandra Usó, nova presidenta d’Escola Valenciana

L’elecció ha tingut lloc aquest dissabte al Centre Cultural La Nau de València

Escola Valenciana ha celebrat aquest 11 de juny de 2022 la seua Assemblea anual en la qual ha triat Alexandra Usó i Cariñena com a nova presidenta de l’entitat per al període 2022-2026, amb el suport de més del 98% dels vots.

Els comicis, celebrats a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, han comptat amb la participació de vora un centenar de persones representants de les 23 entitats comarcals i locals membres de la Federació d’Associacions per la Llengua que és Escola Valenciana.

La nova presidenta d’Escola Valenciana, Alexandra Usó, ha declarat: “Avui agafem el testimoni de tanta i tanta gent que ens ha precedit, amb l’objectiu de continuar sent una entitat forta i moderna amb capacitat d’involucrar amplis sectors de la ciutadania amb diferents sensibilitats”.

Usó ha destacat el paper de les i els Activistes de l’entitat, que “són tot per a la nostra entitat, són les nostres mans, els nostres peus, els nostres cors i ànimes. I sense elles i ells, i la seua feina incansable, no hi ha Trobades, ni Voluntariat pel Valencià, ni el Sambori, ni el Feslloc, ni Cinema en valencià…”.

La candidatura encapçalada per Alexandra Usó compta amb la presència de Pablo Montaner i Brotons (Cocentaina, 1981) i Imma Garrigós i Albert (El Pinós, 1977) a la vicepresidència, Paula Beneito i Mollà (El Palomar, 1989) com a secretària, Maria Nebot i Calduch (Castelló de la Plana, 1982) com a tresorera i Montse Morales i Payà (Benetússer, 1991) com a vocal.

El nou equip directiu assumeix aquest repte amb la màxima de treballar per a poder “viure en valencià amb naturalitat”, i amb l’objectiu d’augmentar la relació d’Escola Valenciana amb els centres educatius, mitjançant la Comissió d’Educació de l’entitat. També, el de continuar treballant en la defensa dels drets lingüístics de valencianoparlants, amb l’impuls de l’Oficina de Drets Lingüístics de l’entitat, sempre oberta a la ciutadania, a més de mantindre projectes com les Trobades, el Sambori, la Gira i Feslloc, el Voluntariat, el Cinema i la Lliga de debat.

L’acte ha acabat acabat amb l’actuació musical “Parint versos entre dones”, un projecte de vers i cant improvisat fet per dones i que ha intepretat diverses albades i cant valencià d’estil.

Nova Junta Directiva d’Escola Valenciana

ALEXANDRA USÓ I CARIÑENA (PRESIDENTA)

Bétera, 1963. Mestra, llicenciada en Psicologia. Membre de la Coordinadora Camp de Túria d’Escola Valenciana des de fa vint anys. Els darrers quatre anys com a secretària de la Junta Directiva actual i responsable de la Comissió d’Igualtat de l’entitat. Membre de l’Institut d’Estudis Comarcals.

PABLO MONTANER I BROTONS (VICEPRESIDENT)

Cocentaina, 1981. Estic diplomat en Magisteri Musical i llicenciat en Psicopedagogia. Actualment treballe de mestre de primària a una escola de l’Horta Nord. Així mateix, des de ja fa uns anys, pertany a la Coordinadora pel valencià de l’Horta Nord.

IMMA GARRIGÓS I ALBERT (VICEPRESIDENTA)

El Pinós, 1977. Llicenciada en Història, investigadora i activista (cultural, social, feminista). He treballat com a arqueòloga i tècnica de museus, de gestora cultural i de patrimoni, i com a docent en diverses especialitats i nivells educatius. Forme part del col·lectiu de la CPL Terres del VinalopóEscola Valenciana.

PAULA BENEITO I MOLLÀ (SECRETÀRIA)

El Palomar, 1989. Soc llicenciada en Filologia Catalana i Màster en Investigació en Didàctiques Específiques. Actualment faig classes de valencià a l’IES Benimàmet. Des de fa uns anys forme part de la CAPPEPV de València, tot i que abans havia participat puntualment d’activitats de la Coordinadora de l’Horta Nord i Reviscola.

MARIA NEBOT I CALDUCH (TRESORERA)

Castelló de la Plana, 1982. Llicenciada en Filosofia. Tècnica de gestió cultural en Escola Valenciana. Membre de Col·lectius per la Llengua i la Cultura Castelló i de la Coordinadora de la Plana Baixa per l’ensenyament en valencià. Forme part de la Comissió d’Igualtat i de la coordinació del programa Voluntariat pel Valencià. Actualment soc presidenta de Castelló per la Llengua.

MONTSE MORALES I PAYÀ (VOCAL)

Benetússer, 1991. Soc graduada en Filologia Catalana i Màster en Assessorament lingüístic i cultura literària. Treballe com a professora de valencià a l’IES El Ravatxol. Fa més d’una dècada que milite en assemblees i col·lectius (lluita estudiantil, social i feminista). Estic lligada al GUAIX-Coordinadora pel Valencià (Horta Sud) des de la infantesa.

2 comentaris a “Alexandra Usó, nova presidenta d’Escola Valenciana

  1. Enhorabona Alexandra i a tot el teu equip. Ha estat un acte molt emotiu i reivindicatiu, com cal. Molta sort, una abraçada des de la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: