Un podcast i un documental, els dos projectes seleccionats a la segona convocatòria d’EscolaLAB

· El Recapte (podcast) – elrecapte.escolalab.org
· Pelletes tornarà – pelletestornara.escolalab.org

Escola Valenciana ha presentat els dos projectes que han estat seleccionats a la segona convocatòria d’EscolaLAB, el laboratori de projectes innovadors en valencià que impulsa l’entitat cívica.

Després de la fase de presentació, que ha tingut lloc Durant els mesos de maig, juny i juliol, i de la posterior selecció de projectes, han resultat dos els projectes triats i que optaran a assolir el finançament necessari que farà possible que els projectes siguen realitat.

Després de l’èxit de la primera convocatòria d’EscolaLAB, en la qual vora 500 persones van aportar quasi 18.000 I van fer possibles els tres projectes de 2021, la convocatòria d’enguany aspira a repetir l’èxit de la primera edició i seguir fent possibles “projectes culturals innovadors que tenen el valencià com a llengua vehicular”, i que “tindran un impacte positiu en la promoció del valencià”.

Ambdós projectes es beneficiaran a l’hora de fer realitat la seua idea de l’experiència d’Escola Valenciana, que compta amb el suport logístic de la cooperativa Tresdeu i el suport logístic de Verkami i la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

El Recapte – Podcast

El Recapte és una proposta de podcast que “vol ser un espai al voltant de la cultura pròpia: la culinària, la lingüística, la social… i la seua relació amb la sostenibilitat i el concepte de vida bona”.

Des d’El Recapte, s’abordaran temes com la gastronomia, la criança o el treball a través de bones pràctiques, siguen valencianes d’arrel o foranes que es puguen incorporar des d’una gramàtica pròpia. Un programa que aspira a “ser espai de reflexió i trobada sobre la vida bona (i saborosa) on el fet polític siga personal més fins i tot que a l’inrevés, una mena de guia vital per a adults semi funcionals que faça de llavor d’una comunitat al llarg i ample del nostre territori”. 

Aquest projecte està impulsat per Francesc Miralles, Andrea Kruithof i Juan Cardona, tres politòlegs i amics que exerceixen a Atzuvieta, una consultora especialitzada en el desenvolupament de les capacitats endògenes del territori a través de diversos vectors d’intervenció pública i comunitària.

Pots descobrir més sobre aquest projecte i fer la teua aportació a: elrecapte.escolalab.org!

Pelletes tornarà!

Aquest projecte pretén recuperar la història de la Revolució del Petroli, que commemorarà en 2023 el Seu 150 aniversari, fets que “mereixen ser commemorats com el que va significar, un conflicte de classes i no una qüestió romàntica”.

El Col·lectiu Revolta 1873, format per membres del sistema educatiu públic: Diego Fernández, professor d’història a l’IES Andreu Sempere d’Alcoi; Lluís Català, professor de sociologia de la Universitat d’Alacant; i Rebeca Sanjuan, mestra de l’Escola de Benilloba, impulsen aquest curt-documental que genere un nou relat sobre els fets del Petroli.

A partir del guió original de Diego Fernández i documentat amb imatges, il·lustracions o pintures tant de l’època com dels nostres dies. El document audiovisual narra els antecedents i les conseqüències del conflicte entre la classe treballadora, la més nombrosa i menystinguda i la burgesa, una minoria cobdiciosa.

Pots descobrir més sobre aquest projecte i fer la teua aportació a: pelletestornara.escolalab.org!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: