Comencen les fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2023

Hi participen 50 centres educatius i 58 equips del País Valencià

Les fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats i Escola Valenciana han començat aquest matí al País Valencià. Hi participen 50 centres educatius valencians, distribuïts en 58 equips i 340 participants, fins a l’11 de febrer de 2023, per tal de potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, a més de facilitar un espai de formació amb el valencià com a llengua vehicular. Enguany l’alumnat debat sobre si cal regular les xarxes per a combatre la desinformació. 

La Universitat Jaume I de Castelló acollirà la competició del 30 del gener al 2 de febrer; la Universitat de València, de l’1 al 4 de febrer; la Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández, del 2 al 4 de febrer; i la Universitat Politècnica de València, del 9 a l’11 de febrer. En cada fase local es classificarà l’equip que representarà a la universitat en la fase final de la competició, del 22 al 24 de març a València

L’edició 2023 suma el major nombre de centres inscrits en la competició, amb un total de 194 equips i vora 5.000 alumnes. A la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat participa l’alumnat de 4t d’ESO, batxillerat (i equivalents) i FP d’entre 15 i 18 anys de Catalunya, el País Valencià i Andorra. Els centres escolars s’inscriuen com a participants en una universitat de la Xarxa Vives on disputaran una fase local amb centres de la mateixa demarcació geogràfica. 

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una iniciativa de la Xarxa Vives d’Universitats. Al País Valencià, amb la coorganització d’Escola Valenciana i el suport de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. A Catalunya compta amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; i amb l’acompanyament del Govern d’Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: