Escola Valenciana dedicarà les Trobades 2024 a l’activisme pel valencià

El lema “Fem poble, parlem valencià” s’ha decidit en les Jornades d’Estiu a Muro, el Comtat

Escola Valenciana dedicarà les Trobades 2024 a l’activisme per la llengua, segons ha decidit l’assamblea anual d’entitats en les Jornades d’Estiu que s’han celebrat hui a Muro d’Alcoi (el Comtat). Amb el lema “Fem poble, parlem valencià”, l’entitat vol encoratjar la ciutadania per a sentir-se orgullosa de la llengua, fer-la servir quotidianament i defensar-la als carrers, a les aules, al treball, als hospitals, a les institucions…

“Escola Valenciana ha estat i estarà al costat de la ciutadania sempre, en la defensa de la igualtat i dels drets i llibertats”, ha declarat la presidenta Alexandra Usó i Cariñena. A més, ha advertit que Escola Valenciana “es planta pel valencià i no tolerarà cap retrocés en matèria lingüística i defensarà, de forma constructiva, però contundent, les i els valencianoparlants de qualsevol atac a la llengua, ja que ens empara l’Estatut d’Autonomia i la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià”.

Usó ha encoratjat totes les persones que estimen i defensen el valencià a “fer-se activista de l’entitat i enfortir encara més el nostre moviment cívic de defensa del valencià”.

Jornades d’Estiu 2023

El CEIP El Bracal de Muro (el Comtat) ha acollit les Jornades d’Estiu d’Escola Valenciana. Aquesta és l’assemblea anual en què Activistes de sud a nord del País i representants de les coordinadores comarcals es reuneixen per a fer balanç del curs i plantejar els reptes futurs que encara l’entitat. En aquest espai, l’assemblea ha avaluat les comissions, projectes i activitats desenvolupats el curs 2022/23.

Escola Valenciana ha valorat “molt positivament” la resposta de les comunitats educatives i del públic de les Trobades, totalment recuperades després de la pandèmia de la Covid-19. Enguany, que l’entitat ha retut homenatge a la seua primera presidenta, Carme Miquel i Diego, s’ha posat de manifest que les Trobades són encara “una activitat anual ben viva i necessària”.

Aquesta jornada ha servit, també, per a fer un balanç econòmic i estudiar com optimitzar els recursos, en la línia marcada pel pla estratègic de l’entitat.

Trobades 2024

Escola Valenciana ha presentat el lema de les Trobades 2024, triat, per primera vegada, de manera participativa amb totes i tots els activistes d’Escola Valenciana, per mitjà de la plataforma de participació interna de l’entitat. 

El lema guanyador, amb un 40% del suport, ha estat “Fem poble, parlem valencià”. Escola Valenciana vol fer d’aquest lema una crida a la participació i l’activisme de la societat civil per a defensar i fer servir la nostra llengua.

Aquest matí també s’ha elegit la dissenyadora de la imatge de les Trobades, que es presentarà el proper 18 novembre  en el marc de La XX Nit d’Escola Valenciana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: