Escola Valenciana i STEPV acorden treballar conjuntament per evitar retrocessos en l’ús del valencià

Les dues entitats s’han reunit aquest matí per analitzar les polítiques lingüístiques que pretén aplicar el Conseller d’Educació en el sistema educatiu

Les dues entitats valoren molt negativament les mesures anunciades pel Conseller d’Educació, José Antonio Rovira, que comportarà un retrocés evident en la recuperació i normalització del valencià en el nostre país. En eixe sentit, continuarem treballant per la plena igualtat lingüística.

La modificació de la llei de plurilingüisme per a evitar que l’alumnat de comarques castellanoparlants puguen cursar assignatures en valencià -fet que ja permetia el decret de plurilingüisme de 2012 de la consellera Català, actual alcaldessa de València- és el primer pas d’aquest retrocés en l’àmbit de l’ensenyament. Es tracta, sobretot, d’un tracte discriminatori cap a l’alumnat d’aquestes comarques perquè se’ls nega el coneixement de la llengua i, per tant, oportunitats futures.

Igualment, critiquen les formes del Conseller en la seua compareixença a les Corts Valencianes, el passat 21 de setembre, en la qual acusava al govern anterior de “joder” l’alumnat de zones castellanoparlants per impartir matèries en valencià. Tornem a recordar que això ja passava amb el decret de plurilingüisme del PP de 2012. O el Conseller d’Educació és un ignorant o actua amb mala fe. Qualsevol de les dues opcions és impròpia d’un càrrec tan important com el que ocupa el senyor Rovira.
Igualment, la proposta de VOX perquè la ciutat d’Alacant siga considerada localitat castellanoparlant tindrà greus conseqüències en l’ensenyament del Valencià, ja que passarà a ser una matèria optativa, afectant també la resta d’assignatures que s’imparteixen en valencià.

És per això que STEPV se suma a la campanya d’Escola Valenciana per manifestar el seu rebuig a aquesta modificació que probablement s’aprovarà en el pròxim de l’Ajuntament d’Alacant. La campanya la trobareu en aquest enllaç: https://escolavalenciana.org/web/manifest-alacant-en-valencia/
Les dues entitats han acordat fer un seguiment de les polítiques lingüístiques del govern valencià i mobilitzar la ciutadania per evitar qualsevol retrocés en l’ús i en l’ensenyament del valencià al nostre país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de: