Escola Valenciana llança la nova campanya del Voluntariat pel Valencià

L’acte acull la presentació de “Tasta el Valencià II”, que recopila noves experiències de la cultura culinària de les comarques valencianes

Escola Valenciana ha llançat la nova campanya del Voluntariat pel Valencià els darrers dies. Per mitjà de la tercera edició del Tasta el Valencià, l’entitat promou la llengua pròpia a partir del coneixement de la cultura culinària valenciana.  

El programa d’intercanvi lingüístic, amb què col·labora l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, es presentarà el pròxim dijous 28 de setembre, a les 18.30 hores, al Saló d’Actes del Col·legi Major Rector Pesset de València. 

L’acte acollirà l’edició en paper del llibre Tasta el Valencià II, que recull experiències de la cuina tradicional de les comarques valencianes de les Valls del Vinalopó, la Marina Baixa, el Comtat, el Baix Vinalopó, la Plana Baixa i l’Horta Nord. També, s’hi presentaran nous vídeos amb receptes i parlars del Maestrat, la Vall d’Albaida, el Camp de Morvedre i el Camp de Túria, continuant així amb la ruta gastronòmica encetada en 2021. 

Hi intervindran la presidenta d’Escola Valenciana, Alexandra Usó i Cariñena, la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó Doménech, la coordinadora del Voluntariat pel Valencià, Xon Doménech Agramunt, així com Joan Vila i Colomer, col·laborador del Tasta el Valencià. 

Voluntariat pel Valencià

Escola Valenciana ha iniciat el període d’inscripció al Voluntariat pel Valencià 2023/24 fins al 2 d’octubre. En aquest termini, les persones que vulguen ser voluntàries, en els rols d’aprenents i d’ensenyants, poden formalitzar-ho mitjançant el web:    https://escolavalenciana.org/voluntariatpelvalencia

Escola Valenciana assignarà les parelles o els grups de conversa corresponents perquè persones interessades a aprendre o practicar valencià puguen fer-ho. El programa, que és totalment gratuït, posa en contacte persones del mateix municipi per a conversar en valencià mentre passegen, visiten un museu o practiquen esport. Escola Valenciana, igualment, ofereix una modalitat en línia, per a apropar el valencià a persones que viuen lluny o que els resulta més convenient així.

Des de la seua creació l’any 2005, el Voluntariat ha format més de 10.000 parelles lingüístiques arreu del País Valencià. Així mateix, moltes persones voluntàries continuen repetint i, a més a més, també hi ha aprenents que després passen a fer-se ensenyants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: