El “Voluntariat als IES” impulsa l’ús oral del valencià en 12 instituts valencians

7 nou centres s’hi afegeixen a la segona convocatòria del programa

Escola Valenciana ha iniciat aquest dimecres 18 d’octubre de 2023 la segona edició del “Voluntariat als IES”, una iniciativa amb què l’entitat promou l’ús del valencià entre l’alumnat de secundària que vulga participar d’una manera dinàmica i senzilla, mitjançant la creació de parelles lingüístiques.

Per a la coordinadora del programa, Xon Domènech, Escola Valenciana posa a disposició dels centres educatius una eina per a treballar, dins l’horari lectiu, “les competències lingüístiques de l’alumnat, principalment la parla i la conversa, per tal de millorar la fluïdesa verbal”.

Els instituts adherits enguany són: l’IES Càrcer (la Ribera), l’IES Gran Alacant de Santa Pola (el Baix Vinalopó), l’IES Jose María Parra d’Alzira (la Ribera), l’IES Enric Valor de Picanya (l’Horta Sud), l’IES Camp de Morvedre i Col·legi Sant Vicent Ferrer – FESD de Sagunt, el Col·legi Nostra Senyora dels Socors de Benetússer (l’Horta Sud), l’IES José Rodrigo Botet de Manises (l’Horta Sud), l’IES Escultor En Francesc Badia de Foios (l’Horta Nord), l’IES El Ravatxol de Castellar-l’Oliveral (València), l’IES Albal (l’Horta Sud) i l’IES la Vall de Segó de Benifairó de les Vals (Camp de Morvedre).

Els centres que formen part del projecte han de tindre “el Voluntariat als IES dins del Projecte de Centre i el Pla de Normalització Lingüística, a més de comptar amb la participació de la direcció del centre i dels diferents departaments”. També destaca la necessitat d’implicació i complicitat entre el professorat, “que és fonamental per a l’èxit de l’activitat”.

Enguany, Escola Valenciana impulsa diferents jornades formatives i de seguiment, que acompanyaran el professorat durant el projecte. Amb el títol “Col·loqiuialitzar en Valencià. Promoure l’ús social de la llengua en l’àmbit educatiu”, l’entitat celebrarà un intercanvi d’experiències, així com tres ponències formatives a càrrec de Carles Segura i Llopez, Avel·li flors i Mas i Sandra Montserrat i Buendia. El programa conclourà a principis de març.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: