Escola Valenciana: “el Millars VAM Fest demostra l’absoluta normalitat entre valencianoparlants i castellanoparlants”

Argelita acollirà aquest novembre la I edició del festival

Escola Valenciana convida a participar en Millars VAM Fest, un nou festival que se celebrarà els pròxims 24, 25 i 26 de novembre a Argelita (l’Alt Millars), amb una programació carregada de música, festa, muixerangues, correfocs i molt més. Un esdeveniment que naix de la iniciativa de l’Ajuntament d’Argelita i la Productora Metrònom, amb la col·laboració d’Escola Valenciana i l’Institut Valencià de Cultura.

Aquesta I edició del Millars VAM Fest arrancarà amb les actuacions musicals d’El Diluvi, Xavi Sarrià, Pepet i Marieta, Tesa, Dani Miquel, Xavier de Bétera, APA, Palmer, Maluks i Trobadorets. Els concerts, d’accés gratuït, se celebraran entre la plaça de l’Església i la carpa del festival.

El matí de diumenge estarà dedicat al públic infantil, amb les actuacions de Dani Miquel i Trobadorets. Una fira d’entitats des de les 11.30 fins les 14, coordinada per Escola Valenciana, tancarà a la plaça de l’Església el matí de diumenge 26.

Música, reivindicació i llengua

Per a Escola Valenciana, el Millars VAM Fest naix com a resposta a “l’amenaça del nou Consell d’extirpar qualsevol presència del valencià en comarques històricament castellanoparlants” i evidencia l’absoluta normalitat “que viu la societat civil, entre valencianoparlants i castellanoparlants, on predomina la convivència entre les llengües”.

L’entitat insisteix que “un poble castellanoparlant pot acollir i celebrar la cultura feta en valencià, perquè el valencià és patrimoni de tot el país, no només de la gent valencianoparlant”. Per això mateix, insta a mobilitzar-se i omplir els carrers d’Argelita i celebrar l’estima per la nostra llengua i la nostra identitat com a poble.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: