La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic valora com caòtic l’inici de curs

  • Els representants de la comunitat educativa sol·liciten que no es faça ni un pas enrere en l’ensenyament públic de qualitat
  • La Plataforma demanarà una reunió al conseller d’Educació

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, formada per les organitzacions, Escola Valenciana, FAMPA-València, STEPV, Federació d’Ensenyament CCOO PV, UGT Ensenyament Serveis Públics PV (UGTSP-PV), CAVE-COVA, CGT PV-M, FAAVEM, FEPV, SEPC València, BEA, Sindicat d’Estudiants, Associació de Directors de Primària-PV, Associació de Directors de Secundària, Federació de Moviments de Renovació Pedagògica PV, ADIDE-PV, FAMPA-Enric Valor, FAMPA-Penyagolosa i València Laica, s’ha reunit per fer una valoració de les incidències en aquest inici de curs al sistema educatiu valencià.

Les incidències amb el transport escolar, les carències en el funcionament de la Xarxa Llibres de Batxillerat, la problemàtica amb l’adjudicació de professorat i la falta de professorat d’algunes especialitats, les modificacions de l’ensenyament en valencià, per evitar que l’alumnat de les comarques castellanoparlants estudien en valencià, i la resolució del 31 d’agost que modifica l’horari i incrementa les hores lectives a l’ESO són temes que s’han abordat i pels quals s’ha realitzat una valoració molt negativa d’aquest inici de curs escolar.

La Plataforma, representant de tota la comunitat educativa i interlocutora davant de la Conselleria d’Educació, estarà vigilant perquè no es done ni un pas enrere en les nostres reivindicacions, i per això demanarà una reunió amb el conseller d’Educació, José Antonio Rovira, per tal d’analitzar el manifest de propostes educatives, i continuar avançant en temes i línies de treball que sempre han estat en l’agenda.

La Conselleria ha d’atendre les peticions de la comunitat educativa. Per això, en aquests quatre pròxims cursos, la Plataforma insta a la nova Conselleria d’Educació a continuar avançant en la defensa d’una escola pública i universal, una escola al servei del poble, una escola compensadora de desigualtats on totes les xiquetes i xiquets tinguen oportunitats de futur, una escola democràtica i compromesa amb l’entorn, amb la seua cultura i llengua, respectant els drets lingüístics, una escola que prepare per al futur a  l’alumnat com a ciutadania conscienciada pels drets humans, en els valors democràtics de pau, solidaritat, tolerància, llibertat i justícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: