Escola Valenciana obri una nova convocatòria del Voluntariat pel Valencià

El termini d’inscripció per a ensenyants i aprenents és del 15 al 29 de gener en el web voluntariatpelvalencia.org

Escola Valenciana ha obert una nova convocatòria del Voluntariat pel Valencià. Les persones interessades a participar com a ensenyants i aprenents podran inscriure’s a través del web voluntariatpelvalencia.org del 15 al 29 de gener.

El Voluntariat pel Valencià és una iniciativa que promou l’aprenentatge de la llengua i la cultura pròpies mitjançant parelles lingüístiques i grups de conversa integrats per gent dels municipis, que hi participen de manera voluntària. En el darrer curs, vora 1.100 persones de 24 localitats valencianes participaren en la iniciativa en les seues diferents modalitats. Les raons per a participar-hi són diverses: laborals, acadèmiques, emocionals, socials… que fan del valencià un espai d’acollida i convivència, enriquiment cultural i oportunitats. 

Des de 2005, el programa d’Escola Valenciana treballa perquè més persones empren el valencià com a llengua quotidiana i així promoure el seu coneixement, ús i reconeixement social. “Ara que el context polític és tan advers cap a la nostra llengua, l’hem de mantindre més viva. La millor manera de fer-ho és fer-la servir cada dia i acompanyar altres persones perquè la coneguen, la parlen i l’estimen”, ha assenyalat la coordinadora del Voluntariat pel Valencià, Xon Domènech Agramunt. 

L’essència del programa és aprendre a parlar valencià a partir de situacions quotidianes, com és la gastronomia, per la qual cosa “Tasta el valencià” ha estat el lema de les últimes campanyes. Així, els materials de suport que hi facilita Escola Valenciana, com vídeos i llibres, recullen la cultura culinària de les diferents comarques valencianes. Els recursos audiovisuals de la tercera campanya poden consultar-se en el canal de Youtube d’Escola Valenciana: https://youtu.be/AZtHGWoxI-E?si=pBk81gatwZ3cfqYg 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: