Escola Valenciana enceta l’any amb un pla de viabilitat econòmica

Atès el context polític advers resultat de les últimes eleccions municipals i autonòmiques, l’hostilitat, la persecució i l’assetjament a entitats i activistes per la llengua i la cultura valencianes per part del govern PP-VOX, Escola Valenciana ens trobem en un procés de reflexió, revisió i canvis per tal d’encarar els nous reptes amb la major serenitat, lucidesa i responsabilitat possible.

En aquest sentit, en 2024 hem implantat un pla de viabilitat econòmica que suposa una reducció de dos terços del personal tècnic que ha acompanyat l’entitat els darrers anys, a més de fer ajustaments en l’estructura territorial. Tot i això, per mitjà d’aquest procés, pretem plantejar alternatives per a seguir endavant amb el treball comarcal i de País que hem realitzat des de 1984; defensar i sostindre el llegat comú, com són, entre d’altres, les Trobades i el Premi Sambori; mantindre i ampliar les complicitats amb entitats i territoris del mateix domini lingüístic i altres territoris germans, a més de buscar fórmules que permeten la independència econòmica i organitzativa.

L’emergència lingüística i les polítiques que promouen l’odi i la segregació, a més de vulnerar drets fonamentals i menysprear la nostra història i memòria, ens indiquen que els objectius que ens mobilitzaren 40 anys enrere hi continuen plenament vigents. Així, mantenim el nostre compromís per a seguir creant nous camins de promoció del coneixement, ús i reconeixement del valencià, i per a continuar fent de l’escola i de les nostres comunitats espais de pau, acollida i convivència. 

La llengua i el poble valencians necessiten totes les mans, caps i cors possibles, així ho hem après de les lluites i els afectes de referents com Empar Navarro i Giner, de manera que vos necessitem actives a les places i a les aules per a poder reviscolar l’activisme pel valencià, reorganitzar-nos i defensar el nostre patrimoni cultural i lingüístic. 

Feu-vos activistes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: