Més de 300 alumnes del País Valencià participen en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2024

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2024, que coorganitzen Escola Valenciana i la Xarxa Vives d’Universitats, arranca hui, dilluns 29 de gener, amb la participació de 61 centres docents, 68 equips i prop de 340 alumnes del País Valencià. Les cinc universitats públiques valencianes acullen aquesta competició d’oratòria, que cerca potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, amb el valencià com a llengua vehicular, entorn de la pregunta “La intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?”, un tema controvertit i d’actualitat on l’alumnat valencià haurà de defensar tant la posició a favor com la posició en contra. 

La Universitat Jaume I de Castelló de la Plana ha encatat hui el calendari de les fases locals, acollint la competició del 29 de gener al 2 de febrer. El president de Col·lectius per la llengua i la cultura Castelló – Escola Valenciana, Natxo Badenes Franch, i la vicerectora d’Estudiantat i Vida Saludable de l’UJI, Carmen Pastor Verchili, han participat en l’acte d’inauguració. Hi continuaran la Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández d’Elx, del 31 de gener al 3 de febrer; i la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València, del 8 al 10 de febrer.

Els equips guanyadors seran aquells que representaran a la seua universitat de referència en la fase final, on competiran amb els equips seleccionats de Catalunya i Andorra, i que tindrà lloc del 17 al 19 d’abril a la Universitat Jaume I.

En la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2024 participen 195 centres, 200 equips i vora 5.000 alumnes de 4t d’ESO, batxillerat (i equivalents) i FP d’entre 15 i 18 anys de Catalunya, el País Valencià i Andorra. 

Escola Valenciana coorganitza la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat al País Valencià. Iniciativa de la Xarxa Vives d’Universitats, compta amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el suport del Govern d’Andorra. 


Amb el suport de: