Escola Valenciana promou el valencià entre l’alumnat adolescent amb tallers i música a Llíria

Més de 800 estudiants i docents de l’ESO participen en la II Trobada de Secundària i Batxillerat del Camp de Túria

10/05/24 El parc Silvestre d’Edeta, de Llíria, ha acollit aquest matí la II Trobada de Secundària i Batxillerat del Camp de Túria, organitzada per la Coordinadora pel valencià Camp de Túria – Escola Valenciana i l’Ajuntament de Llíria, amb la col·laboració dels centres educatius de la comarca, sota el lema “Fem poble, parlem valencià”. 

Més de 800 estudiants i docents de 3er de l’ESO de centres públics dels municipis de Benaguasil, Bétera, la Pobla de Vallbona, l’Eliana, Llíria i Vilamarxant han participat en la jornada, il·lustrada per l’obra guanyadora del Concurs de cartells, de Mireia Chisvert Vera i Anna Julia Lake, de l’IES Alfàbegues, de Bétera. 

La programació ha inclòs tallers i manualitats diversos, organitzats pels centres i altres entitats col·laboradores, com el taller de ràdio de l’associació Pentagram, actuació del cor Batukarang, lliurament dels premis del Concurs Creatiu Estellés i una tertúlia musical a càrrec de la cantautora Maria Faubel. L’alumnat guardonat del Concurs Creatiu Estellés és: Ausiàs Furió Usó, de l’IES Les Alfàbegues de Bétera; així com Ferran Michalko del CIEM  Unió Musical de Llíria. 

La presidenta d’Escola Valenciana, activista de la Coordinadora pel valencià Camp de Túria, Alexandra Usó i Carinyena, ha assenyalat “la necessitat de promoure el valencià en espais i activitats fora de l’escola, lligar-la amb els interessos i les ocupacions de la gent jove, fer-la atractiva i lúdica, per tal de normalitzar-ne l’ús”. 

Han acompanyat les activitats Eugènia Montesinos Furió, Elvira Ibáñez i Llúcia Lerma Pamblanco, de la Coordinadora pel valencià Camp de Túria i membres de la comissió organitzadora de la Trobada; l’alcalde i la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Llíria, Joanma Miguel León i Juani García Portolés, respectivament; a més de les entitats Espai Jove de Llíria, FECCOOPV, Nébula-Astroludico, Plataforma per la llengua, STEPV i la Diputació de València.

Aquesta acció educativa forma part del procés de les Trobades d’Escoles en Valencià de 2024 de Camp de Túria, que inclou el Sambori comarcal, la Trobada Musical i la Trobada d’Infantil i Primària. L’última tindrà lloc demà a Benissanó. 

Trobades d’Escola Valenciana 2024

Els municipis que acolliran les pròximes Trobades 2024 d’Escola Valenciana són Picanya, l’Horta Sud, i Benissanó, el Camp de Túria (11 de maig); Tibi, l’Alcoià-Comtat, i Benidorm, la Marina Baixa (25 maig); Llocnou de Sant Jeroni, la Safor-Valldigna (1 de juny); i Ontinyent i Beniatjar-Otos, la Vall d’Albaida (14 i 15 de juny, respectivament).  

Entitats col·laboradores 

Les Trobades 2024 tenen el suport de la Universitat de València, la Universitat d’Alacant, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Jaume I, la Universitat Miguel Hernández, Aproop, Bromera, Abacus, Unión Alcoyana i Ofideco. També, de la Fundació Full, amb què Escola Valenciana comparteix el projecte “Llibres al cim. Cent d’Estellés”, per a divulgar el llegat del poeta entre les comunitats educatives, i de la Càtedra de Pilota Valenciana de la Universitat de València, que ha incorporat activitats a les programacions comarcals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: