Diferents personalitats mostren el seu suport i animen a participar en la vaga educativa del 23 de maig

· L’entitat es mobilitza contra “l’antivalenciana Llei Rovira”

· Signa el manifest en https://escolavalenciana.org/vaga23m

Escola Valenciana, part integrant de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, anima tota la comunitat educativa a secundar la vaga educativa del 23 de maig. Una vaga per l’escola pública que defensa millorar les condicions laborals, contra les retallades, a favor de l’ensenyament en valencià i que rebutja el districte únic.

La presidenta d’Escola Valenciana, Alexandra Usó i Cariñena, demana que es retire aquesta Proposició de Llei per la qual es regula la falsa “llibertat educativa”. Segons Escola Valenciana, aquesta “Llei Rovira” inicia un procés de contra planificació lingüística, previsiblement “el més greu que s’ha conegut en democràcia”.

Per a l’entitat, és necessari la màxima mobilització davant la política educativa del PP i Vox que, “sota la bandera de la llibertat d’elecció, dona empara a la intolerància, al rebuig i als prejudicis cap a la llengua pròpia i històrica del nostre territori”.

Escola Valenciana insisteix que la nova “Llei Rovira” no preveu “cap mesura que compense la delicada situació sociolingüística en què es troba el valencià, sinó just el contrari”. En aquest sentit, atempta contra el dret de l’alumnat “a assolir la mateixa competència en les dos llengües oficials, que és l’objectiu fonamental de la LUEV, i que hauria d’orientar qualsevol disseny de la política educativa valenciana”.

Aquesta “llei antivalenciana” no blinda que “les famílies que trien com a llengua base el valencià puguen escolaritzar els seus fills prop del domicili familiar” i “redueix al mínim la presència del valencià als municipis de predomini lingüístic castellà i se’ls impedeix la possibilitat d’aconseguir, a través del sistema educatiu, una competència comunicativa suficient en valencià”.

Per tot això, Escola Valenciana ha iniciat un procés d’adhesions al manifest de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, i que compta amb el suport de personalitats del món de la cultura, ensenyament i societat civil. Qualsevol persona pot signar el manifest en https://escolavalenciana.org/vaga23m.

Vaga educativa del 23 de maig

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic – integrada per FAMPA-València, STEPV-Intersindical Valenciana, Federació d’Educació CCOO PV, UGT Ensenyament Serveis Públics PV (UGTSP-PV), Escola Valenciana, CAVE-COVA, CGT Ensenyament, , SEPC València, BEA, Sindicat d’Estudiants, Associació de Directors de Primària-PV, Associació de Directors de Secundària, Federació de Moviments de Renovació Pedagògica PV, ADIDE-PV, FAMPA-Enric Valor, FAMPA Penyagolosa i València Laica- ha convocat tota la comunitat educativa a fer una vaga el 23 de maig per, entre altres coses, aturar les noves lleis educatives regressives PP-VOX, com les mal anomenades de “llibertat educativa” i “concòrdia”, que atempten contra els drets de la comunitat educativa i que perverteixen el significat de la paraula “llibertat”.

Els motius de la Plataforma que justifiquen aquesta acció són: millorar les condicions laborals, la no paralització de l’Edificant, les retallades, dir sí al valencià, en contra del districte únic segregador i reivindicar l’ensenyança dels valors ètics i democràtics.

Aquesta vaga tindrà lloc el pròxim dijous 23 de maig, i també tindran lloc concentracions a Elx, Alacant, València i Castelló de matí, així com manifestacions a Alacant, València i Castellò, a la vesprada.

Adhesions al manifest

Entre les primeres adhesions, trobem:

 • Gràcia Jiménez Tirado, escriptora
 • Ricard Salvador Sala Camarena, advocat
 • Hèctor Càmara Sempere, director del Secretariat de Llengües de la Universitat d’Alacant
 • Mar Iglesias García, professora del Departament de Comunicació de la Universitat d’Alacant
 • Lliris Picó i Carbonell, escriptora i professora
 • Glòria Gómez Monllor, catedràtica d’ensenyament secundari
 • Carles Segura Llopez, professor Titular de la Universitat d’Alacant
 • M. Àngels Francés, professora de la Universitat d’Alacant
 • Jordi M. Antolí Martínez, director de la Unitat per a l’Educació Multilingüe de la Universitat d’Alacant
 • Sandra Montserrat Buendia, professora titular del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant
 • Anna Esteve Guillen, vicedegana de la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant
 • Ferran Isabel i Vilar, director del Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant
 • Joaquín González Caturla, catedràtic d’institut. (jubilat)
 • Carles Cortés Orts, escriptor
 • Vicenta Tasa Fuster, professora de la Universitat de València
 • Gemma Pasqual i Escrivà, escriptora
 • Vicent Partal , periodista i director de Vilaweb
 • Alfred Ramos González, mestre i escriptor
 • Maria Conca i Martínez, professora d’universitat
 • Aina Monferrer Palmer, professora del Departament de Didàctica de la Llengua i de la Literatura de la UV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: