Escola Valenciana insta el TSJ a anticipar la resolució sobre el Decret de Plurilingüisme

«El sistema educatiu valencià pot patir serioses inconveniències si els magistrats del Tribunal Superior de Justícia no es pronuncien prompte sobre l’expedient del Decret», ha alertat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno. L’entitat cívica ha negat de nou que el Programa Plurilingüe Dinàmic afavorisca l’alumnat que curse els nivells Avançats, un dels principals arguments del TSJ per mantindre-hi la suspensió cautelar.

«El Decret trenca amb la discriminació que hi havia fins ara, posa a l’abast de l’alumnat de tot el País Valencià la formació plurilingüe i l’acreditació de títols amb reconeixement oficial, sempre que l’alumnat demostre els coneixements necessaris, és clar», ha exposat el portaveu d’Escola Valenciana en un comunicat.

Per a Escola Valenciana, les al·legacions de la Diputació d’Alacant, governada pel PP, «són incoherents. No es troben fonamentades sobre criteris pedagògics, sinó que obeeixen a raons purament polítiques que trenquen la convivència i originen un greu estat d’incertesa en la comunitat educativa», ha ressaltat Vicent Moreno.

Escola Valenciana ha recordat que el Ministeri d’Educació i Cultura, que en un principi va presentar els seus recels respecte del Decret, va haver d’acceptar que complia amb el marc jurídic i era respectuós amb la diversitat del País Valencià. El Decret ha passat internament tots els informes corresponents inclòs el del Jurídic Consultiu. L’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, les Unitats d’Educació Multilingüe de la Universitat de València, de la Universitat Jaume I de Castelló i de la Universitat d’Alacant, l’STEPV i, recentment, l’Associació de Directors i Directores d’Infantil i Primària del País Valencià, han exposat el rigor i la solvència del Decret, a més de defensar la seua legalitat en tots els aspectes. A tall de conclusió: «La suspensió cautelar no té cap sentit, atès que el Decret no atenta sobre cap dret fonamental de les persones, com ja va exposar la Fiscalia.»

Un comentari a “Escola Valenciana insta el TSJ a anticipar la resolució sobre el Decret de Plurilingüisme

  1. És absolutament impresentable, insuportable, que els tribunals espanyols –tant hi fa que estiguen ubicats a València com a Madrid– continuen tractant-nos com a una colònia. Així doncs, ens n’hem d’alliberar, perquè l’escola valenciana puga treballar amb un mínim de tranquil·litat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: