Les festes d’homenatge a Joan Fuster prendran els carrers de Llanera de Ranes en la XXVIIIa Trobada de la Costera

El llarg viatge de les Trobades d’Escoles en Valencià arriba a la comarca de la Costera. La Coordinadora d’Escoles d’Ensenyament en Valencià de la Costera ha organitzat aquest dissabte la XXVIIIa edició de la festa d’estima col·lectiva pel valencià. En aquesta ocasió, l’organització ha volgut fer valdre el paper rellevant de l’escola rural a través del Col·legi Rural Agrupat ‘La Costereta’, del qual formen part Llanera de Ranes, la Granja de la Costera, Cerdà i Torrella.

Durant tota la jornada de convivència per la dignitat de l’ensenyament en valencià hi haurà un munt d’activitats adreçades a grans i xicotets: un centenar de tallers escolars, cercavila, portes obertes als museus de Llanera de Ranes, teatre, taekuondo, jocs tradicionals, pàdel, contacontes, muixeranga, presentacions de llibres…

Dissabte 5 de maig

Llanera de Ranes: XXVIIIa Trobada de la Costera

El proper dissabte 5 de maig, la Coordinadora d’Escoles d’Ensenyament en Valencià de la Costera i Escola Valenciana han organitzat la XXVIIIa festa pel valencià de la Costera i conviden la ciutadania a participar d’una jornada lúdica i reivindicativa a Llanera de Ranes.

A les 9’30 hores s’inicia la festa amb l’aplec d’escoles i participants a la porta de l’Ajuntament de Torrella (carrer Mossen Ricard Climent Martínez). A les 10 hores, la cercavila, amenitzada pels Nanos de Torrella, recorrerà els carrers del poble acompanyada per la batucada de materials reciclats la Bola de Xàtiva, la Unió Musical de Llanera de Ranes, les autoritats i tot l’alumnat, mares, pares i mestres dels col·legis de la comarca de la Costera i la Canal de Naverrés.

A les 10’30hores l’organització donarà la benvinguda i les autoritats oferiran els seus parlaments a l’entaulat. A continuació, la Muixeranga de Xàtiva “la Socarrada” realitzarà una figura al so de dolçaina i tabal.

Més tard, vora les 10’45 hores, s’interpretarà en directe la “Jota de la Trobada”, amb un arranjament fet a propòsit de l’esdeveniment pel compositor Óscar Calatayud Gómez, amb l’adaptació de la lletra per Xartínez Navalón i la música de la Unió Musical de Llanera i els cants de l’alumnat del CRA la Costereta.

El centenar de tallers i paradetes començaran a les 11 hores. A partir d’aquest moment hi haurà actuacions de tota mena: concert de l’Escola de Música Constantino Torregrosa de la Costera i la Vall d’Albaida (11’15h.), exhibició de pàdel a càrrec d’Argentum gestió esportiva a la pista de pàdel (11’30h.), demostració de Taekwondo del Club Taekwondo la Costera-Xàtiva a l’escenari (12h.), presentació del llibre Olessia, a càrrec de l’escriptor xativí Vicent Terol, a la planta baixa de l’Ajuntament de Llanera (12’30h.) i actuació musical del grup “Xis i Pum”, que oferirà l’espectacle “Xis i Pum van a l’escola”.

A les 13 hores, l’organització ha previst el lliurament de recordatoris als centres participants a l’esceneri. Després, a les 13’30 hores, es farà el sorteig d’un ordinador portàtil a l’escenari. Durant tot el matí es podran adquirir participacions a la paradeta de la Coordinadora d’Escoles d’Ensenyament en Valencià de la Costera.

Els assistents a la XXVIIIa edició de la Trobada de la Costera podran gaudir d’una jornada de portes obertes als dos museus de Llanera de Ranes: el Museu d’aquarel·la “Rafael Boluda” (també ofereix taller de dibuix i aquarel-la) i el Museu etnològic “Luís Perales”.

La Trobada de la Costera ha volgut estendre els actes de la festa pel valencià a tota la jornada, així que, després del dinar, a les 17 hores es desenvoluparà la Gymcana “Orienta’t, pensa i corre”, amb premis per als tres primers que completen la gymcana. Per participar-hi, les persones interessades s’hauran d’apuntar a partir de les 11 hores a la taula d’informació de la Trobada. La gymcana s’iniciarà davant l’ajuntament.

Aquesta activitat clourà la jornada de germanor en la qual han participat els centres educatius de Vallada, Barxeta, Canals, el Genovés, la Llosa de Ranes, Cerdà, Torella, la Granja de la Costera, Llocnou d’en Fenollet, Rotglà i Corberà, Moixent, Montesa, la Font de la Figuera i Xàtiva.

La XXVIIIa Trobada d’Escoles en Valencià de la Costera ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de València i la Generalitat Valenciana, i amb el suport dels ajuntaments de Llanera de Ranes, Cerdà, Torrella i la Granja de la Costera i la Mancomunitat de Municipis la Costera – Canal.

Més informació

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: