Salvem vides a la Mediterrània per celebrar el Dia dels Drets Humans

Escola Valenciana celebra el 70 aniversari de la Declaració dels Drets Humans amb el llançament de la campanya Salvem vides a la Mediterrània

 

Foto: Pau Coll
  • La campanya solidària “Un euro, llavor de solidaritat. Salvem vides a la Mediterrània” es dedica enguany a l’ONG Proactiva Open Arms.
  • Escola Valenciana convida als centres escolars a incloure la campanya solidària al voltant de la celebració del Dia de la Pau, el 30 de gener.

 

Escola Valenciana celebra hui el 70 aniversari de la Declaració dels Drets Humans per part de Nacions Unides, amb el llançament de la campanya “Un euro, llavor de solidaritat. Salvem vides a la Mediterrània” que enguany es dedica a l’ONG Proactiva Open Arms.

Proactiva Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre que té la principal missió de rescatar de la mar a totes aquelles persones que intenten arribar a Europa. La crisi migratòria a Europa és una situació humanitària crítica, que es va aguditzar en 2015, per l’increment del flux de refugiats que comparteixen l’esperança d’arribar a països europeus, a través de perilloses travessies per la Mediterrània.

La majoria d’aquests moviments de població es caracteritza per una migració forçada de víctimes de conflictes armats, persecucions, pobresa, canvi climàtic o violacions massives dels drets humans. Són situacions que aprofiten les xarxes delictives de tràfic il·lícit d’immigrants, que els exposa al transport en condicions perilloses o degradants, principalment a dones, xiquets i xiquetes.

Des de setembre del 2015 a agost del 2018 Proactiva Open Arms ha aconseguit salvar 59.395 vides, i ha donat a aquestes persones l’oportunitat d’arribar a terra ferma després d’emprendre el viatge més perillós de les seues vides en mar obert. El cas més recent, les 12 persones rescatades pel pesquer de Santa Pola, Nuestra Madre Loreto, que fugien de les llanxes de les autoritats líbies. Un vaixell de Proactiva Open Arms els va donar assistència mèdica i els va traslladar a Malta.

Foto: Pau Coll

Escola Valenciana convida els centres educatius a celebrar el 30 de gener, Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, amb aquesta campanya solidària. Les xiquetes i els xiquets que vulguen sols hauran d’aportar un euro dels seus estalvis i amb aquest senzill gest posaran el seu gra d’arena en el foment de l’ajuda humanitària per a construir un món més just. Escola Valenciana aprofita aquesta campanya, no només per recaptar un fons d’ajuda, també ofereix als centres educatius, xarrades i recursos didàctics amb la col·laboració de Proactiva Open Arms.

3 comentaris a “Salvem vides a la Mediterrània per celebrar el Dia dels Drets Humans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: