La campanya "Un euro, llavor de pau: llibres pels alumnes sahrauís" recollirà fons per la distribució de material educatiu als camps de refugiats sahrauís

Entra a l’espai web de la campanya

 

El gerent d’Escola Valenciana, Àngel Martí, ha presentat la campanya "Un euro, llavor de pau: llibres pels alumnes sahrauís" avui, dijous 20 de gener, al CEIP Santa Teresa de València (l’Horta). També han participat a l’acte la presidenta de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharaui (FASPS), Lola Claramunt, i la presidenta de FAPA-València, Maria José Navarro.

Amb la campanya "Un euro, llavor de pau: llibres pels alumnes sahrauís", Escola Valenciana proposa als centres educatius del País Valencià que dediquen els actes al voltant del Dia de la Pau, que se celebra al 30 de gener, al dret a l’educació al Sàhara Occidental, i que conviden als xiquets i xiquetes a donar un euro per l’adquisició de material escolar pels alumnes dels camps de refugiats. Els fons recaptats es destinaran a l’edició i distribució de llibres de text, tasca que realitzarà la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharaui.

2011 és el tercer any consecutiu que Escola Valenciana engega una campanya de característiques similars. Els dos anys anteriors es van recaptar més de 75.000 euros per les campanyes pel dret a l’educació a la Franja de Gaza i per les necessitats humanitàries del poble d’Haití després del terratrèmol de fa un any.

Una escola de qualitat, una escola solidària

Segons el gerent d’Escola Valenciana, Àngel Martí, "una escola de qualitat ha de ser una escola solidària, que transmet valors com el foment de la pau, els drets humans i el dret a l’educació a les noves generacions". Pel representant de l’entitat educativa, "la campanya ha de servir per cobrir una xicoteta part de les necessitats educatives d’un poble que viu en unes circumstàncies excepcionals i té moltes dificultats per abocar recursos materials per l’educació. Per tant, animem als centres educatius, els mestres i professors i els pares i mares d’alumnes que participen a la campanya".

La presidenta de la FASPS, Lola Claramunt, ha volgut remarcar que la campanya "farà possible que moltes famílies s’acosten a la realitat del poble sahrauí". Claramunt ha agraït "la iniciativa solidària d’Escola Valenciana, que reforça l’aposta que fem des de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí per l’educació dels xiquets i xiquetes que han de viure als camps de refugiats del Sàhara Occidental".

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: