Escola Valenciana publica la data i el lloc de les Trobades 2016

 

• ‘Un país d’escoles‘, lema de les Trobades 2016

Viver, Montaverner, Barxeta, Muro, Vilamarxant, Algemesí, el Puig, el Pinós, Agost, Castelló de la Plana, Sedaví, Alacant, Guardamar, Patraix, Port de Sagunt, la Font d’En Carròs, Ondara, la Vila Joiosa i Benassal són els pobles amfitrions de les 19 Trobades d’Escola en Valencià que tindran lloc a partir d’abril, mes que aplega un total de 15 festes per la llengua, i que es clouen en juny.

 

          trobades2016_exemple_ok.jpg

 

Aquests esdeveniments festius i reivindicatius són possibles gràcies al compromís de les coordinadores comarcals que formen part d’Escola Valenciana, la implicació de mestres i professors, pares i mares, alumnes, associacions cíviques i entitats de cultura popular que any rere any aconsegueixen reunir milers d’assistents per a celebrar el fet de parlar valencià i demanen la normalitat de la llengua, alhora que fan visible el valencià com a llengua de prestigi social.

Un país d’escoles

‘Un país d’escoles’ és el lema que agermana les 19 Trobades d’Escoles en Valencià que tindran lloc durant la primavera 2016 i també és la consigna que tanca la trilogia encetada fa dos anys amb ‘La nostra escola’ i ‘L’escola que volem’. En aquest sentit, el president de l’entitat cívica, Vicent Moreno, ha comentat que «des de la Junta de la Federació d’Associacions per la Llengua hem acordat que ‘Un país d’escoles’ recull a la perfecció la personalitat d’Escola Valenciana», en tant que «posa en valor l’escola i la tasca del conjunt de mestres que formem els ciutadans del futur, els que més tard faran el país i, per aquesta raó, volem que estiguen educats en una escola de qualitat i en valencià amb el millor mestratge i amb les millors condicions

«’Un país d’escoles’ posa en valor l’escola i la tasca del conjunt de mestres que formem els ciutadans del futur»
 

Les reivindicacions del model educatiu ‘L’escola que volem’ que va llançar l’any passat Escola Valenciana són ben vigents, ja que des del si de l’entitat es continua demanant nous fonaments per a una nova escola basada en «una educació amb valors, una educació que fomente la pau i el diàleg, una educació amb sensibilitat cap al medi ambient, cap a la cultura, que respecte les diferents ètnies; volem una educació laica, inclusiva, de convivència», segons ha adduït el president.

 

TROBADES 2016

 

MONTAVERNER (La Vall d’Albaida)
9 d’abril

EL PINÓS (les Valls del Vinalopó)
10 d’abril 

BARXETA (la Costera)
16 d’abril

MURO (l’Alcoià i el Comtat)
16 d’abril

VILAMARXANT (Camp de Túria)
16 d’abril

ALGEMESÍ (la Ribera)
17 d’abril

EL PUIG (l’Horta Nord)
17 d’abril

AGOST (l’Alacantí) Secundària i Batxillerat
22 d’abril

CASTELLÓ DE LA PLANA (la Plana)
23 d’abril

SEDAVÍ (Horta Sud)
23 d’abril

LA VILA JOIOSA (la Marina Baixa)
23 d’abril

ALACANT (l’Alacantí) Infantil i Primària
24 d’abril

GUARDAMAR (el Baix Vinalopó i el Baix Segura)
24 d’abril

PATRAIX (València)
24 d’abril

PORT DE SAGUNT (el Camp de Morvedre)
24 d’abril

LA FONT D’EN CARRÒS (la Safor-Valldigna)
30 d’abril

ONDARA (la Marina Alta)
21 de maig

VIVER (l’Alt Palància)
3 de juny 

BENASSAL (el Maestrat)
5 de juny

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: