Escola Valenciana llança el primer concurs de disseny de les Trobades

  • El certamen s’adreça als centres d’ensenyament d’il·lustració i disseny del País Valencià. Fes clic per descarregar les bases.

  • Les obres han de ser una interpretació gràfica del lema de les Trobades 2019: “Som i serem paraules”, en homenatge a Francesc Ferrer Pastor.

  • L’obra guanyadora rebrà un premi dotat en 1800€.

  • El termini per presentar treballs finalitza el 30 de juny de 2018 inclòs. Esdeveniment al facebook d’Escola Valenciana: https://www.facebook.com/events/2189567521266282/

L’entitat cívica fomenta la creativitat i impulsa el novè art. Per primera vegada en 33 anys de Trobades d’Escoles en Valencià, la Federació d’Associacions per la Llengua – Escola Valenciana ha convocat un certamen per promoure la creació del cartell de les festes que expressen l’estima col·lectiva pel valencià. El concurs consisteix a representar gràficament (il·lustració i disseny) el lema de les Trobades 2019: “Som i serem paraules”, en homenatge a l’escriptor Francesc Ferrer Pastor. Les propostes es poden presentar individualment o en equip. Les obres s’enviaran per correu electrònic (trobades@escolavalenciana.org) i el termini de presentació està obert fins al 30 de juny.

Aquesta iniciativa s’adreça a l’alumnat dels centres d’ensenyament d’il·lustració i disseny: Batxillerats Artístics, Cicles Formatius de disseny i d’il·lustració, escoles d’art i superior de disseny i facultats de Belles Arts del País Valencià.

Quin és l’objectiu del concurs?

Aquest concurs no va adreçat a professionals, sinó a persones en període de formació, amb un doble objectiu: d’una banda, impulsar i donar a conèixer nous valors en el camp artístic i del disseny; de l’altra, promoure l’ús del valencià a l’àmbit de les escoles i instituts artístics de les nostres comarques. Per això, les propostes que es presenten han d’haver-se realitzat com a treball de classe de les assignatures relacionades amb la matèria.

Les Trobades són festes per la llengua que es realitzen cada any en una vintena de comarques del País Valencià, una manifestació cultural que reuneix més de 200.000 persones entre mestres, xiquets, xiquetes, pares i mares. De caràcter festiu  i reivindicatiu, se celebren des del 1986 amb diverses activitats al voltant de la Trobada: cercaviles, concursos, tallers, espectacles, concerts, trobades musicals, exposicions…

Escola Valenciana és una entitat cívica formada per 26 associacions comarcals  i d’àmbit de país. El principal objectiu de l’entitat és la normalització lingüística en tots els àmbits d’ús de la llengua, amb especial incidència en el sistema educatiu valencià.

Qui pot participar-hi?

Pot presentar una proposta al concurs tot l’alumnat matriculat als Batxillerats Artístics, Cicles Formatius de disseny i d’il·lustració, escoles d’art i superior de disseny i facultats de Belles Arts del País Valencià. Les propostes es poden presentar individualment o en equip. Cada persona només pot presentar una proposta, ja siga de manera individual  o com a part d’un equip.

Quines característiques han de tenir els treballs?

Els treballs han de ser obres originals  i inèdites, i han de representar el lema de les Trobades 2019, que serà “Som i serem paraules”, en homenatge a Francesc Ferrer Pastor. El disseny ha de ser aplicable en reproduccions impreses (format vertical 62x46cm) i en formats de pantalla (tant  en versions verticals com horitzontals). Escola Valenciana podrà sol·licitar als/a les autors/es de la proposta guanyadora la seua col·laboració en l’adaptació del disseny  als diferents formats de difussió.

Com s’han de presentar els treballs?

Presentació electrònica

Les propostes s’han de presentar en un arxiu JPG (aprox. 1600x1200px a 72ppp) al correu trobades@escolavalenciana.org indicant en l’assumpte del missatge el nom i cognoms de l’autor/a de la proposta, i escrivint al cos del missatge el nom i la població del centre educatiu al qual pertany, més un telèfon de contacte de l’autor/a. Sols s’admetrà una proposta per participant.

Format

L’autor/a de la proposta guanyadora haurà de presentar –si la seua proposta és seleccionada– el fitxer gràfic en format vectorial, preferentment en format .AI  (Adobe llustrator).

Termini

Les propostes es poden presentar fins al dia 30 de juny de 2018 inclòs.

Com se seleccionarà el treball guanyador?

Un jurat format per membres de la Junta d’Escola Valenciana, de la Comissió de Comunicació de l’Entitat, i per professionals de l’àmbit de la il·lustració i del disseny, seleccionarà la proposta guanyadora.  El resultat del concurs es farà públic en  el marc de la 16a Nit d’Escola Valenciana.

Quin premi hi haurà?

La proposta seleccionada com a guanyadora es premiarà amb 1.800 euros. Aquest premi està subjecte a retenció de l’IRPF, d’acord amb la normativa fiscal vigent.

Difusió i drets de propietat intel·lectual

Les persones interessades a participar en aquest premi, pel simple fet d’enviar el seu disseny, autoritzen Escola Valenciana a difondre’l en relació amb les activitats promocionals de concurs. En cas que l’organització vullga fer servir les obres presentades a concurs fora d’aquest àmbit, sol·licitarà l’autorització per fer-ho.

La participació en el concurs implica l’acceptació de les bases i del veredicte  del jurat.

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: