ACPV i Escola Valenciana demanen als grups de les Corts que siguen coherents amb el seu vot al Congrés i avalen la reciprocitat d’À PUNT, TV3 i IB3

Les dues entitats demanen l’aprovació de la PNL que avui votarà la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l’Espai Audiovisual de les Corts Valencianes

El passat dijous 11 de març, el ple del Congrés dels Diputats va votar la PNL (Proposició No de Llei) presentada per diferents entitats dels territoris de l’Estat espanyol amb llengua pròpia (ACPV, Escola Valenciana, Ciemen, Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural, Obra Cultural Balear, Kontseilua, A Mesa Pola Normalizacion Lingüística, Iniciativa Pol Asturianu, Asociación Cultural Nogará-Religada) en defensa de la igualtat lingüística i de posar fi a la discriminació que pateixen les llengües no castellanes de l’Estat enfront del castellà.

Tres dels punts que contemplava la PNL foren aprovats pel ple del Congrés:

-Impulsar i donar suport a reformes estatutàries per a l’oficialitat de les llengües pròpies que encara no són oficials en una part o la totalitat del territori on es parlen.

-Permetre l’ús administratiu de les diferents llengües entre territoris del mateix espai lingüístic, dins i fora de les fronteres administratives, sense barreres i signant acords per a la recepció recíproca de mitjans de comunicació dins d’eixos espais lingüístics.

-Respecte real, basat en drets i deures i en l’actuació compromesa de tots els poders de l’estat.”

La votació favorable del ple del Congrés a aquests tres punts significa el suport a la petició d’ACPV i Escola Valenciana, i de la resta d’associacions impulsores de la PNL, d’execució de la reciprocitat del senyals de les televisions i ràdios públiques en llengua pròpia À Punt, TV3 i IB3, posant fi a la censura de TV3 al País Valencià imposada pel Govern del PP del president Camps i fins ara no aixecada pels governs valencians posteriors.

A continuació, avui, la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l’Espai Audiovisual: de les Corts Valencianes vota una Proposició No de Llei (PNL) presentada pel Grup Compromís que demana, precisament, l’execució de la reciprocitat, a través d’una doble via tècnica: aprofitar l’espai que l’actual múltiplex que gestiona la Generalitat per a rebre, si més no, el senyal d’un canal, el de TV3; i alhora exigir al Govern espanyol la cessió d’un segon múltiplex per a poder executar la plena reciprocitat i la recepció de tots els canals de ràdio i televisió de TV3 i IB3.

En aquest sentit, la PNL és plenament coherent amb allò aprovat pel Congrés dels Diputats, i compta a més al seu favor amb el balanç positiu de la dinàmica de col·laboració endegada entre À Punt i TV3, que tants bons resultats d’audiència està donant, fet que mostra la bona disposició de la societat valenciana a continuar avançant en aquesta direcció. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: